Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Izgred u Breznici ispred načelnikove kuće, u intervenciji policije teško ozlijeđen policajac, privedeno pet osoba

  U noći s nedjelje na ponedjeljak u Breznici Đakovačkoj, ispred kuće načelnika Slavka Tidlačke, dogodio se incident, odnosno huliganski napad u kojem je, kako nas je izvijestio načelnik, sudjelovao veći broj osoba.

  Oko 2:10 u noći probudila me buka motora, odnosno udarci u roletnu i fasadu, a kada sam pogledao vidio sam motor koji je „spaljivao gumu” i kada se dim razišao vidio sam masu ljudi s limenkama piva u ruci koje su počeli bacati na kuću, u dvorište, po fasadi, vikali su, prijetili su i ja sam u 2:24 sati pozvao policiju kojoj sam rekao što se događa, prepoznao sam puno ljudi, a oni su mi kazali da ostanem miran.”, prisjeća se Tidlačka tih burnih zbivanja zbog kojih je tek kasnije počeo osjećati strah. Kaže da se ponovno obratio policiji oko 2:40 sati jer se situacija nije smirivala, čak je postala i ozbiljnija nakon što su nastavili bacati boce, limenke, kamenje, a prava kanonada je uslijedila kada su počeli bacati i petarde, odnosno topovski udari, a ispucali su i vatromet….

  S obzirom na to da se izgrednici nisu smirili, načelnik Tidlačka ponovno je pozvao 112, odnosno policiju u 2:46 koja mu je ponovno savjetovala da bude miran i da stižu.

  Srećom nitko nije ozlijeđen, kaže načelnik Općine Levanjska Varoš Slavko Tidlačka koji će o svim tim događanjima upoznati ministra Božinovića i župana Ivana Anušića.

  Mještani su ogorčeni tim huliganskim zbivanjima koja se moraju sasjeći u korijenu”, zaključuje načelnik Tidlačka ističući da su u izgredu sudjelovale čak i maloljetne osobe s roditeljima.

  Načelnik Tidlačka pretpostavlja da je napad na njegovu kuću posljedica prekida zabave na privatnom posjedu od strane redovne policijske opohodnje jer su izgrednici povezali upravo njega s intervencijom policije što, kako tvrdi načelnik, nije točno.

  Na naš upit o tom događaju iz Policijske uprave osječko-baranjske dobili smo odgovor koji prenosimo u cijelosti:

  U ponedjeljak, 17. kolovoza u 2,26 sati evidentirali smo telefonsku dojavu da je u mjestu Breznica Đakovačka došlo do narušavanja javnog reda i mira. Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici koji su pronašli osobe koje narušavaju javni red i mir.

  Prilikom uspostave narušenog javnog reda i mira 25-godišnji hrvatski državljanin fizički je napao policijske službenike i tom prilikom jedan policijski službenik zadobio je teške tjelesne ozljede, dok je napadač zadobio lake tjelesne ozlijede. U isto vrijeme četiri osobe; 43-godišnji, 40-godišnji, 39-godišnji i 36-godišnji hrvatski državljanin su pokušali spriječiti privođenje 25-godišnjaka koji je napao policijske službenike. Policijski službenici su uhitili i priveli svih pet osoba u policijsku postaju.

  Po završetku kriminalističkog istraživanja sumnja se da su 43-godišnji, 40-godišnji, 39-godišnji i 36-godišnji hrvatski državljani počinili kazneno djelo „Prisila prema službenoj osobi“, a 25-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „Napad na službenu osobu“.

  Tijekom jučerašnjeg dana počinitelji su predani pritvorskom nadzorniku.

  Policija provodi daljnje izvide radi utvrđivanja prekršajne odgovornosti i drugih sudionika ovog događaja”, navodi se u odgovoru na naš upit.

   

  omentara

  1. Pingback: Izgred u Breznici ispred načelnikove kuće, u intervenciji policije teško ozlijeđen policajac, privedeno pet osoba

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog