Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovački vatrogasci ove godine nisu opremljeni ni osposobljeni za uklanjanje stršljena

  Tijekom kolovoza na području Osječko-baranjske županije učestale su tehničke intervencije vatrogasaca zbog uklanjanja gnijezda stršljena. Jučer su zbog toga intervenirali vatrogasci Kešinaca, Valpova, Bistrinaca, Kneževih Vinograda, navodi se u dnevnom izviješću Centra 112.

  Doznajemo da đakovački vatrogasci ove godine nisu opremljeni ni osposobljeni za uklanjanje stršljena.

  Zapovjednik Ivan Klemen kaže da dosad nije bilo ni dojava o gnijezdima stršljena. 

  Mi dosad nismo imali velik broj dojava o stršljenima u domaćinstvima možda zbog toga što je više gradska sredina. Međutim, drugi vatrogasci su imali i imaju takvih problema i planski su se opremali i osposobljavali za uklanjanje stršljena. Kako smo mi imali dvije do tri dojave o stršljenima kroz godinu, nama se to dosad nije pokazalo kao neka potreba pa tako i ove godine. Mi smo ove godine zabilježili samo dvije dojave o stršljenima u kućama koje smo riješili u suradnji s vatrogascima DVD-a Kešinci, a dosadašnjih godina smo u suradnji s pčelarima riješavali problem stršljena jer su pčelari već opremljeni s opremom protiv insekata. Oni su izlazili ukloniti ta gnijezda stršljena u večernjim satima, kako se to i radi. Kažem još jednom, stršljeni nisu bili problem na području grada Đakova dosada, pa evo ni ove godine tako da se nismo prilagođavali takvim intervencijama”, pojasnio je zapovjednik Klemen.

  Đakovački vatrogasci ove godine imali su povećani broj intervencija zbog požara na otvorenom kojih je, kako kaže, bilo više zbog mikroklimatskih uvjeta.

  U lipnju i srpnju bili smo svjedoci kako se iz vedrog dana vrlo često u večernjim satima pojavljivao vjetar koji bi ponovo rasplamsao dnevno spaljivanje korova i tako raširio vatru u požare na otvorenom prostoru. Međutim, zadovoljan sam što su svi požari na otvorenom prostoru vrlo uspješno i brzo ugašeni te da nije bilo ljudskih žrtava”, zaključuje Klemen.

  1 komentar

  1. Pingback: Đakovački vatrogasci ove godine nisu opremljeni ni osposobljeni za uklanjanje stršljena

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog