Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Mrkić: “Đakovački gimnazijalci će morati nositi maske”

  Uoči početka nove školske godine 7. rujna Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije Covid-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola. U Uputama je navedeno na koji način se škole trebaju pripremiti za početak školske godine, definirati ulazak i izlazak djece iz škole, kretanje unutar zajedničkih prostorija i niz drugih mjera kojima je cilj sigurno odvijanje nastave.

  U svim predškolskim i školskim ustanovama danas se analiziraju upute i uspoređuju sa stvarnim stanjem i uvjetima u školama koje ih trebaju provesti.

  Prvu reakciju zabilježili smo u đakovačkoj Gimnaziji Antuna Gustava Matoša čiji ravnatelj Zlatko Mrkić također kaže da danas temeljito proučavaju upute uspoređujući ih s uvjetima u toj školi.

  Prema uputama koje smo dobili jučer od Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, redovna nastava počinje 7. rujna, kako je i planirano. Detaljno oproučavam dokument, a iz ovoga što mi odmah upada u oči je svakako mogućnost provedbe, odnosno da „svaka ustanova, ukoliko ima uvjete za to, dužna je provoditi sve preporuke, a ukoliko ne, dužna ih je prilagoditi uvjetima rada u ustanovi”. To za Gimnaziju znači da će vrlo vjerojatno svi učenici tijekom nastave morati nositi maske, da će provoditi većinu vremena u svojim učionicama, znači, neće biti izmjena prostorija, a izborna nastava, dodatne dopunske aktivnosti, izvannastavne aktivnosti će biti organizirane online kako bi bilo što manje miješanja. Za škole koje rade jednu smjenu to nije takav problem kao u školama koje odrađuju dvosmjenski. Što se tiče dogovora, sve ćemo usuglasiti na školskim aktivima i na sjednicama Nastavničkog vijeća tako da će roditelji i učenici već idući tjedan dobiti potpune detalje oko ulaska i izlaska iz škole i same organizacije nastave”, pojašnjava ravnatelj Gimnazije Zlatko Mrkić.

  Mrkić također upozorava da u slučaju povoljne epidemiološke situacije nadležni lokalni stožer, na prijedlog ustanove i uz suglasnost osnivača, može odlučiti da za pojedinu školu učenici ne moraju nositi maske, te da nastavnici u učionici ne trebaju nositi masku ako je razmak manji od približno dva metra.

  1 komentar

  1. Pingback: Mrkić: “Đakovački gimnazijalci će morati nositi maske”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog