Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovački bećari na 23. Maratonu lađa

  Nakon prošlogodišnjeg debitantskog nastupa, i ove godine Đakovčani će nastupiti na tradicionalnom 23. Maratonu lađa koji će se održati u subotu 8. kolovoza u 17 sati.

  Ekipu pod nazivom „Đakovački bećari“ čini grupa entuzijasta iz Vaterpolo kluba Đakovo, a pripreme za trku počele su još u siječnju, ali su prekinute zbog corone i intenzivno su nastavljene u svibnju.

  Pripreme su se odvijale u klupskoj teretani, na bazenu, a zadnjih mjesec dana se vesla i na jezeru Borovik. Radi se o iznimno fizičko-psihičko zahtjevnoj trci dužine 22,5 km ,koja se vesla u tradicionalnim neretvanskim lađama koje nisu predviđene za veslanje već za vuču i transport. Posadu čini 12 članova, odnosno 10 veslača, paričar i dobošar ( koji ima mogućnost zamjena veslača tijekom utrke) .

  Đakovčani su prošle godine zauzeli 21. mjesto od 29 ekipa, a iza sebe su ostavili i neke domaće neretvanske ekipe.

  Za razliku od drugih ekipa koje posjeduju vlastitu lađu, Đakovčani treniraju u posuđenom ribičkom čamcu.

  Đakovčani za Metković odlaze danas na kvalifikacijsku brzinsku utrku koja se odvija u utorak u Opuzenu, a na temelju ostvarenog rezultata biraju se startne pozicije za glavnu utrku.

  Ove godine natječe se 37 posada, a đakovčku posadu čine: Bruno Markulić (kap), Ivan Išasegi, Karlo Ditrih, Marko Grbavac, Neven Markulić, Domagoj Marković, Stjepan Barišić, Krešimir Željeznik, Ivan Gurdon, Borna Išasegi, Robert Selec, Nikola Barišić i Davor Rac.

  Foto: Ustupljene fotografije

  1 komentar

  1. Pingback: Đakovački bećari na 23. Maratonu lađa

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog