Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Četiri novopozitivna, jedna osoba preminula

  U zadnja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ obrađeno je ukupno 158 uzoraka s područja Osječko-baranjske županije od kojih su četiri bila pozitivna na koronavirus. Tri novooboljele osobe su s područja grada Osijeka, a jedna s područja Općine Darda, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite.

  U KBC-u Osijek hospitalizirano je 26 pacijenata oboljelih od koronavirusa, a trenutno nitko nije na respiratoru, no na žalost jučer je preminula jedna osoba, riječ je o ženi rođenoj 1946. godine, iz Osijeka.

  Epidemiolozi su mjeru samoizolacije odredili za šest osoba koje su novi kontakti oboljelih, a trenutno je u samoizolaciji ukupno 173 osoba.

  Policija nije dobila ni jednu dojavu građana o kršenju samoizolacije, a u pet samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi.

  Inspektori i službenici civilne zaštite u pratnji policije tijekom proteklog vikenda obavili su 45 nadzora, odnosno kontrole provođenja propisanih epidemioloških mjera. Najviše, odnosno 17 nadzora obavljeno je u noćnim klubovima, zatim šest u ugostiteljskim objektima, pet u prodavaonicama i trgovinama, po tri u pekarnicama i upravnim tvrtkama, po dva u frizerskim salonima, kladionicama i tržnicama te jedan nadzor ljekarne. Provjeravano je i poštivanje mjera u četiri javna okupljana. Inspektori su utvrdili ukupno 21 nepravilnost, u pravilu nepoštivanje fizičke distance i propisa o higijeni te izrekli četiri usmena upozorenja.

  Jučer su također nastavili s tim aktivnostima te obavili 29 nadzora na području Osječko-baranjske županije, i to u sedam ugostiteljskih objekata, šest upravnih tvrtki, po četiri prodavaonice i trgovačkih centara, po dvije benzinske crpke, pekarnice, stambenih objekata i tržnica te po jedne osiguravajuće kuće i mesnice. Izrekli su jedno upozorenje zbog nekorištenja zaštitnih maski.

  1 komentar

  1. Pingback: Četiri novopozitivna, jedna osoba preminula

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog