Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U Đakovu nastavljeni 11. Dani Luke Botića

  U srijedu su u Kaštel Lukšiću počeli 11. Dani Luke Botića, tradicionalna kulturna manifestacija čiji glavni orgnaizator je Đakovački kulturni krug, a suorganizatori Društvo hrvatskih književnika, Ogranak Slavonsko-baranjsko-srijemski, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata iz Subotice, Hrvatsko kazalište u Pečuhu, Udruga povjesničara i baštinika zavičajne starine Slavonije, Baranje i Srijema, Brodski kulturni krug i UKUD Biđani.

  Đakovački dio programa počeo je sinoć u Rock klubu King predstavljanjem Zbornika Dana Luke Botića broj IV, predstalvjanjem knjige „Otoci, prozni zapisi” Darije Mataić Agičić, te šeste i sedme knjige Sabranih djela Nikole Tordinca, a predstavljena je i monografija Ivice Đuroka „Antun Vidaković – utemeljitelj kazališta (Hrvatsko kazalište u Pečuhu””.

  Subotnji program započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod grobnice Luke Botića, a nastavljen je u Spomen-muzeju biskupa Strossmayera predstavljanjem dva kapitalna zbornika; o biskupu Pavlu Matiji Sučiću i o biskupu Ćirilu Kosu. Sudjelovali su: Mirko Ćurić, dr. Pero Aračić, Tomislav Žigmanov i Božidar Petrač koji je predstavio knjigu Emmanuela Mouniera „Rasprave o personalizmu”.

     U sklopu programa otvorena je i izložba “150 godina Bunjevačkih i šokačkih novina” Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.

  Završni dio programa ovogodišnjih 11. Dana Luke Botića seli u Bicko Selo gdje će se održati interdisciplinarni znanstvno-stručni skup „Valentin Benošić i Bicko Selo, u kontekstu slavonske i hrvatske književnosti”.

  1 komentar

  1. Pingback: U Đakovu nastavljeni 11. Dani Luke Botića

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog