Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • HDZ relativni pobjednik parlamentarnih izbora

  HDZ je, prema još uvijek privremenim i nepotpunim podacima, relativni pobjednik jučeršanjih parlamentarnih izbora koje je, osim koronapanedmije, obilježio i mali odaziv birača, odnosno 46,85 posto.
  Sa 66 osvojenih mandata HDZ će biti u prigodi ponovno formirati Vladu, Restart koaliciji predvođenoj SDP-om pripao je 41 mandat, Domovinskom pokretu 16, Mostu 8, Možemo je osvojio 7 mandata, Stranka s imenom i prezimenom, Fokus i Pametno tri mandata, HNS jedan, Reformisti jedan mandat, srpska nacionalna manjina tri mandata i ostale manjine pet mandata.

  U IV. Izbornoj jedinici obrađena su sva biračka mjesta i HDZ je dobio 44,03 posto glasova, odnsono osam mandata, Restart koalicija je osvojila 20,48 ili tri mandata kao i Domovinski pokret koji je osvojio 16,56 posto glasova, Most je osvojio 4,82, a HNS-u je pripalo 4,62 posto glasova.

  I većina Đakovčana koji su jučer izišli na izbore svoj glas dala je HDZ-u koji je osovjio 43,37 posto glasova, Restart koalicija 16,64, Domovinski pokret u Đakovu je dobio 16,54 posto glasova, Most, 7,66, a HNS je dobio 6,14 posto glasova.

  HDZ je dobio uvjerljivu većinu glasova i u općinama na području Đakovštine. U svima osim u Trnavi dobio je više od 50 posto glasova, a u Trnavi 41 posto.

  Iako je opća ocjena da su jučerašnji parlamentarni izbori protekli bez većih problema, bilo je pritužbi birača koji su u samoizoalaciji da im nije omogućeno glasovanje iako su se na vrijeme prijavili.

  omentara

  1. Pingback: HDZ relativni pobjednik parlamentarnih izbora

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog