Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Zahvalno misno slavlje u povodu 100. obljetnice rođenja sv. Ivana Pavla II.

  Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, u suslavlju s nadbiskupom u miru Marinom Srakićem i pomoćnim biskupom Ivanom Ćurićem, sinoć je u katedrali predvodio zahvalno misno slavlje u povodu stote obljetnice orđenja svetog Ivana Pavla II., objavio je Tiskovni ured.

  Nadbiskup je u ovoj prigodi odjenuo misnicu koju je sv. Ivan Pavao II. nosio na euharistijskom slavlju o Osijeku, svi koncelebranti nosili su također misnice nošene toga dana, a kalež s kojim je slavljena ova euharistija dar je sv. Pape Đakovačkoj i Srijemskoj biskupiji. Ispred oltara izložena je pokaznica s relikvijom sv. Ivana Pavla II. – komadić tkanine natopljene njegovom krvi, kao i njegov portret, na koji se Papa vlastoručno potpisao tijekom svoga boravka u Đakovu.

  Nadbiskup je podsjetio kako je sv. Ivan Pavao II. na najbrojnijem euharistijskom slavlju u povijesti Nadbiskupije, u Osijeku 7. lipnja 2003. godine, zaključujući rad Druge Biskupijske sinode đakovačke i srijemske, poručio da misionarski poziv nije nekakav „dodatak” kršćanskomu pozivu, već je naprotiv, po svojoj naravi, poziv na apostolat.

  U prigodnoj homiliji nadbiskup je podsjetio na povijesne riječi Ivana Pavla II. na početku njegova pontifikata: Ne bojte se! Otvorite širom vrata za Krista!, koje su, kako je zapisao i papa Benedikt XVI., obilježile cijeli njegov pontifikat te ga učinile istinskim obnoviteljem Crkve, sve do posljednjih trenutaka njegova života.

  Nakon što je iznio niz zanimljivih podataka o životnom putu i 27-godišnjem pontifikatu svetog Pape, nadbiskup je podsjetio kako je ovaj svetac hrvatski narod pohodio čak pet puta: tri puta u Hrvatskoj i dva puta u BiH. Za vrijeme svoga 100. apostolskoga putovanja i 3. u Hrvatsku, 7. lipnja 2003. godine, pohodio je tadašnju Đakovačku i Srijemsku biskupiju. U Osijeku je predsjedao euharistijskom slavlju, a potom je pohodio Đakovo te ovdje u katedrali klečeći molio, prisjetio se nadbiskup.

  Foto: TU

  1 komentar

  1. Pingback: Zahvalno misno slavlje u povodu 100. obljetnice rođenja sv. Ivana Pavla II.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog