Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Mise uz poštivanje epidemioloških mjera

  Brojni vjernici jedva su dočekali popuštanje mjera uvedenih radi sprečavanja širenja epidemije, odnosno pandemije koronavirusa kako bi ponovno mogli na svete mise. I dok ih je jučer, prvog dana ponovnog okupljanja vjernika u crkvama  tek manji broj pohodio mise, danas je situacija potpuno drugačija.

  Na jutarnjim svetim misama u đakovačkoj katedrali okupio se veći broj vjernika, ali uz poštivanje preporuka epidemiologa.

  Odmah na ulazu dočekao ih je katedrali redar s dezinficijensom i uputama gdje mogu sjesti, a sjedeća mjesta su bila obilježena kako bi se poštivao razmak od dva metra. Naime, moglo se sjesti u svaki drugi red klupa i na stolice postavljene u pokrajnim lađama katedrale.

  Vjernici u crkvi moraju biti udaljeni 2 metra, ako se ide na pričest također se poštuje taj razmak, pričest ide isključivo na ruku, djeci svećenici na daju križiće kao prije, sve se dezinficira, poslije svake mise se dezinficiraju klupe i stolice, svakom se na ulazu dezinficiraju ruke, poželjno je imati masku”, kaže Mato Kelbas, katedralni redar, ističući da se vjernici ponašaju iznanađujuće disciplinirano.

  Ljudi su izrazito kulturni, kome smo što rekli to je i učinio i mislim da nema niti jedne prepreke, niti jednog ekscesa, sve je jutros bilo kako treba”, konstatira katedralni redar zadužen za primjenu preporuka epidemiologa.

  Doznajemo da je i policija provjeravala poštuju li se propisane preporuke za ponovno okupljanje vjernika u crkvama.

  1 komentar

  1. Pingback: Mise uz poštivanje epidemioloških mjera

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog