Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Zbog koronavirusa porasla potražnja za medom i propolisom

    Zbog pojave koronavirusa porasla je potražnja za medom i proizvodima od meda, posebno propolisom, doznajemo od Željka Tomića, predsjednika Udruge pčelara Đakovštine.

    Pojavom koronavirusa i na našem području, uz bojazan, porasla je i svijest naših građana pa je došlo do povećane potražnje za medom i propolisom. Propolis osobno koristim ujutro tako da desetak kapi stavljam u žlicu i time perem usta, odnosno dezinficiranim usnu šupljinu i ždrijelo, a sa štapićem za uho na koji kapnem kap propolisa protrljam i nosnice te to ponovim navečer prije spavanja”, pojašnjava Tomić.

    Pčelinji proizvodi hrvatskih pčelara su najkvalitetniji, tvrdi predsjednik Udruge pčelara Đakovštine.

    Hrvatska još nije toliko zagađena u odnosu na one zemlje iz kojih se uvozi med i stoga treba koristiti upravo taj kvalitetni domaći med ”, kaže Tomić.

    Pčelari također upozoravaju da su nedavne niske temperature, mraz i snijeg utjecale na cvjetanje voćaka što će se odraziti i na pčelarstvo.

    Najviše je to utjecalo na medonosno bilje, odnosno oprašivanje i oplodnju voćki, a najviše se to odrazilo na smrzavanje bagrema koji se dobrim dijelom smrznuo, a na području Osječko-baranjske županije od 30 do 50 posto, što ovisi o nadmorskoj visini, a to će se se primijetiti već za desetak dana”, zaključuje Tomić.

    1 komentar

    1. Pingback: Zbog koronavirusa porasla potražnja za medom i propolisom

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog