Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Šest novozaraženih, od danas i e-Propusnice

  Šest je novozaraženih koronavirusom u Osječko-baranjskoj županiji tako da se ukupni broj popeo na 63, što ne predstavlja značajno povećanje, konstatirao je na današnjoj konferenciji za novinare dr. Karlo Kožul, voditelj Epidemiološke službe Županijskog zavoda za javno zdravstvo.

  Porast nije velik, za šest osoba od kojih je pet već bilo u samoizolaciji, a jedna nova osoba je s osječkog područja, odnosno s Biljske ceste i kontakti te osobe su već pod nadzorom”, kazao je dr. Kožul dodavši da je u samoizolaciji 497 osoba.

  Ljudi, pridržavajte se i dalje ovih mjera i izaći ćemo iz ovog problema brzo”, poručio je dr. Kožul.

  U rad općinskih i gradskih stožera civilne zaštite uključeno je 2.178 osoba, istaknuo je župan Ivan Anušić ponovno apelirajući na suzdržavanje od društvenih mreža na kojima se šire dezinformacije koje uznemiruju javnost.

  Molim vas da se suzdržite od komentara i tekstova koji nisu istiniti, koji nisu provjereni i koji mogu proširiti samo dodatnu paniku, strah, nelagodu i sve ono što pokušavamo svim našim aktivnostima izbjeći”, rekao je župan.

  Iako se većina pridržava preporuka i mjera Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite, uvijek može i bolje, konstatirao je župan pozvavši na još veću disciplinu jer nas tek očekuje vrhunac pandemije. Rekao također da je danas počela raspodjela zaštitne opreme zdravstvenim ustanovama.

  U osječkom KBC-u hospitalizirano je 17 pacijenata, dvoje ili troje su teže i na kisiku su, a pet je na respiratoru. Među djelatnicima, osim jednog, nema koronapozitivnih, a desetak djelatnika nije više u samoizolaciji, izjavio je ravnatelj dr. Željko Zubčić.

  Osim nove regulacije kretanja i termovizijske kamere koja mjeri temperaturu svima koji ulaze u krug, u KBC-u je od danas ustrojen i „febrilni centar” u kojem se obrađuju svi sumnjivi slučajevi”, pojasnio je ravnatelj Zubčić.

  O d danas, kako je rekao Zubčić, počinje i testiranje na koronavirus u osječkom KBC-u čime će se ubrzati dobivanje rezultata kod sumnjivih slučajeva. Ravnatelj KBC-a uputio je i zahvalu svim donatorima te ustanove kojih je sve više ovih dana.

  Policija je u protekla 24 sata na temelju dojava otkrila tri slučaja kršenja mjera samoizolacije, dva u Osijeku i jedan u Donjem Miholjcu, te samoinicijativno još u dva slučaja od 150 koliko ih je provjereno. Kontrolirano je i 4.688 osoba, a otkriveno 12 neispravnih propusnica, rekao je načelnik PU Ladislav Bece.

  Načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Goran Ivanović najavio je od danas izdavanje e-Propusnica jedinstvenom aplikacijom tako da će ih građani dobivati na svoje mobilne uređaje, a to će rasteretiti i stožere civilne zaštite.

  Od Nacionalnog stožera je zatraženo da se omogući cvjećarima, odnosno građanima da rodbini preminulih šalju vijence, odnosno cvijeće i svijeće, kada već nije dopuštena nazočnost na sahranama, osim najužoj rodbini.

  Vlasnicima kućnih ljubimaca sugerirano je da nakon boravka na otvorenom očiste, odnosno dezinficiraju šape i njuške vlažnim maramicama.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog