Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Raspisan natječaj za Nagradu i Povelju uspješnosti Julija Benešića

  Društvo hrvatskih književnika Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski i Ogranak Matice hrvatske u Đakovu raspisali su  natječaj za Nagradu Julija Benešića i Povelju uspješnosti Julija Benešića, jedine državne nagrade u kulturi koje se dodjeljuju u Đakovu. 

  Nagrada Julija Benešića dodjeljuje se za najbolju knjigu književnih kritika hrvatskoga književnog kritičara, objavljenu između 1. lipnja 2019. i 1. lipnja 2020.
  Povelja uspješnosti Julija Benešića – književnom kritičaru s područja Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema, za najbolju knjigu književnih kritika ili niz od najmanje deset književnih kritika objavljenih između 1. lipnja 2019. i 1. lipnja 2020.  i/ili hrvatskom književnom kritičaru koji djeluje izvan granica Republike Hrvatske za najbolju knjigu književnih kritika ili niz od najmanje deset književnih kritika objavljenih u tom razdoblju.
  Natječaj je otvoren do 15. lipnja 2020. Dobitnici nagrada bit će proglašeni na posebnoj svečanosti u Đakovu, u studenom 2020.

  23. Đakovački susreti hrvatskih književnih kritičara, književna manifestacija koja je povezana s Nagradom i Poveljom Julija Benešića održat će kada se za to steknu uvjeti, a novo izdanje manifestacije tradicionalno će pratiti i Zbornik Đakovačkih susreta hrvatskih književnih kritičara,  njegovo dvadeset i drugo izdanje.  

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog