Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Internet prijevara: Uplatio oko 75 000 eura

  U periodu od 20. rujna 2018. godine do 19. ožujka 2019. godine, 52-godišnji hrvatski državljanin iz Branjine, podnio je kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja za kazneno djelo „Prijevara“, objavila je PU Osječko-baranjska.

  Putem interneta 52-godišnjak stupio je u kontakt s nepoznatom osobom u svrhu ishođenja kredita od 150 000 eura. Za dogovoreni novčani iznos kredita, putem internet bankarstava uplatio je na račun nepoznate osobe iznos od oko 75 000 eura. Oštećenom do današnjeg dana nije odobren kredit, niti je primio povrat novca. Osobe s kojima je komunicirao putem interneta prekinule su svaku komunikaciju.

  Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

  U više navrata policija je zaprimila  dojave građana koji su temeljem oglasa na internetskim stranicama stupili u kontakt s njima nepoznatim osobama te s njima komunicirali putem elektroničke pošte nakon čega su putem internetskog bankarstva uplatili određene iznose.

  Kako ne bi postali žrtve  prevaranta policija  savjetuje građane  da olako ne prihvaćaju  neprovjerene oglase, odnosno najbolje bi bilo da na adekvatan način provjere  oglašivača i sadržaj oglasa.

  Jedna od najučinkovitijih obrana od prijevara preko interneta je podizanje svijesti potencijalnih žrtava o opasnostima s kojima se mogu susreti na internetu. O mogućim prijevarama putem interneta, ali i o načinima zaštite, građani  mogu  pročitati OVDJE. https://policija.gov.hr/prevencija/racunalna-sigurnost/internet-prijevare/456

  omentara

  1. Pingback: Internet prijevara: Uplatio oko 75 000 eura

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog