Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Dva novozaražena; jedan u Osijeku i jedan u Drenju

  Od 43 testirana uzorka na koronavirus u protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji, dva su pozitivna; jedan iz Osijeka i jedan iz Drenja, objavio je na današnjoj konferenciji za novinare epidemiolog Županijskog zavoda za javno zdravstvo dr. Karlo Kožul.

  „Svi su pod kontrolom, u OBŽ je i dalje pet osoba na respiratoru, nismo imali niti jedan novi smrtni slučaj, a među novopozitivnima je j edan djelatnik KBC-a s tim da su njegovi kontakti svi obrađeni i KBC je sigurna ustanova za liječenje pacijenata”, kazao je dr. Kožul naglasivši da su u samoizolaciji 452 osobe, odnosno 24 nove u posljednja 24 sata.

  Za koronavirus, za razliku od gripe, ne postoji cjepivo i zato izaziva tako teške posljedice i zato je nužno pridržavati se svih propisanih mjera, pojasnio je dr. Kožul.

  Na osječkom području zabilježen je jedan slučaj kršenja samoizolacije, a u kontroli prometa otkriveno je 7 neispravnih propusnica. S tim u vezi načelnik PU Ladislav Bece izvijestio je da još danas do ponoći vrijede stare propusnice, a od sutra, ukoliko ne dođe do nekih promjena, isključivo e-Propusnice.

  Župan Ivan Anušić najavio je otvaranje zelenih tržnica u roku od 48 sati u skladu s preporukama i protokolom epidemiologa, a komentirajući  aktualnu situaciju u županiji kazao je da stroge mjere daju rezultate.

  „Stroge mjere treba promatrati kroz prizmu našeg zdravstvenog sustava jer se treba pitati hoće li naš sustav izdržati veliko povećanje broja zaraženih. Za sada naše bolnice i naše medicinsko osoblje, uz velik trud i napore uspijevaju to sve pokriti, ali ako se prestanemo pridržavati tih mjera, imat ćemo ekspanziju novozaraženih, pozitivnih koji će svi završiti u bolnicama i onda ćemo imati klasično urušavanje sustava, odnosno ono što se dogodilo u Italiji, Španjolskoj i što se upravo događa u Americi”, pojasnio je župan Anušić pozvavši i dalje na poštivanje mjera i preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite.

  1 komentar

  1. Pingback: Dva novozaražena; jedan u Osijeku i jedan u Drenju

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog