Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Držimo pod nadzorom epidemiju u OBŽ”

  „S dva novozaražena od 118 testiranih u protekla 24 sata, držimo pod nadzorom epidemiju koronavirusa u Osječko-baranjskoj županiji”, konstatirao je dr. Karlo Kožul istaknuvši da su tri osobe izliječene, 30 oboljelih je još na liječenju u KBC-u Osijek, 4 osobe su na respiratoru, a 4 osobe su u našičkoj bolnici, dok je u samoizolaciji 421 osoba.

  Ukupno je 96 zaraženih u OBŽ.

  „Ovi brojevi nam govore da mi epidemiju držimo strogo pod nadzorom”, rekao je dr. Kožul, a načelnik PU Ladislav Bece izvijestio je da su bila 4 kršenja samoizolacije te da je od 5351 kontorlirane osobe otkriveno samo pet bez propusnica.

  Iako se većina žitelja Osječko-baranjske županije pridržava preporuka i mjera, još uvijek ima onih neodgovornih, upozorio je načelnik Bece.

  „Još uvijek imamo jedan manji dio neodgovornih građana koji ovu situaciju ne shvaćaju ozbiljno tako da bi oni sada igrali nogomet, košarku, a policija to neće dopustiti. Imali smo situaciju da smo dronom nadzirali otvorena područja i uočili mlađe osobe kako igraju nogomet. Upućena je interventna jedinica policije, njih smo popisali, bit će sankcionirani i to ćemo raditi i ubuduće. Nije vrijeme za igru, situacija je ozbiljna, radi se o zdravlju, o ljudskim životima”, poručio je Bece.

  Župan Ivan Anušić najavio je da od sutra počinju s radom tržnice na području Osječko-baranjske županije.

  „Drago mi je da je naš prijedlog koji je krenuo prije 12 dana usvojen na nacionalnoj razini i tako se naše voće, naše povrće, naši OPG-ovi vraćaju na naše tržnice i na taj način držimo balans između ekonomije i sigurnosti ovoga što se događa na našem području u vezi pandemije koronavirusa. To trebamo napraviti jer trebamo održati na životu gospodarstvo, posebno naše domaće obrtnike, poduzetnike i OPG-ovce”, zaključio je župan Anušić.

  Načelnik Županijskog stožera Goran Ivanović, nakon današnje 50. sjednice stožera, izvijestio je da će se uputiti zahtjev Nacionalnom stožeru da se e-Propusnice izdaju za područja bivših općina čime će se rasteretiti Policijska uprava i ubrzati cijeli proces.

  Propusnice, kako je rekao, trebaju dobiti i članovi obitelji poljoprivrednika kako bi mogli obaviti poljoprivredne radove na vrijeme.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog