Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vinković predlaže mjere za spas radnih mjesta

  Moguće posljedice utjecaja koronavirusa na stanje u gospodarstvu na području grada Đakova komentirao je u ime Koalicije Srcem za Đakovo Zoran Vinković predloživši gradskoj vlasti konkretne mjere kojima je cilj, kako kaže, sačuvati radna mjesta i standard građana.

  „Ono što Grad Đakovo može napraviti, a odnosi se na sve one djelatnosti kojima je zabranjen rad odlukom Nacionalnog stožera, je da se ukinu naplate za sve one koji ne mogu obavljati svoju djelatnost. To se prije svega odnosi na zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grada Đakova, ukidanje komunalne naknade, isto tako i nenaplatu usluga koje obavljaju naša trgovačka društva u većinskom vlasništvu Grada Đakova – smeće, voda itd. Ja bih predložio da to ide retroaktivno, dakle od 1.2. pa sve do kraja ove pandemije koja je zadesila cijelo društvo,” predložio je Vinković.

  Te odluke, kako kaže Vinković, neće utjecati na punjenje gradskog proračuna jer ima dovoljno sredstava, a to bi bila dragocjena pomoć gospodarstvu.

  „Smatram da se to treba odnositi i na sve zaposlenike koji rade u tim tvrtkama. Imajući u vidu da i Vlada RH pomaže na određeni način, smatram da Grad Đakova treba potaknuti mjere kojima će, da tako kažem, nadomjestiti jedan dio plaće koji nije obuhvaćen mjerama Vlade RH. Smatram da trebamo imati u vidu i socijalne potrebe građana posebice onih koji su u teškoj socijalnoj situaciji. Tim građanima uz socijalni program treba osigurati i medicinske potrepštine – lijekove i zaštitna sredstva. Isto tako, predlažem i obustavu prisilnih naplata i stavljanje moratorija na iste koji trebaju trajati sve dok se ne iskorijeni ovaj opasni virus,” zaključio je Vinković.

  Foto: Arhiva RĐ

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog