Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Uhićeni navijači

  Policija je objavila izvješće sa subotnjeg nogometnog derbija Osijka i Hajduka  koji se igrao u Gradskom vrtu, a koji je ukupno gledalo 6593 gledatelja.

  S ciljem sprječavanja narušavanja javnog reda i mira i nereda navijača na nogometnom stadionu, Policijska uprava osječko-baranjska angažirala je potreban broj policijskih službenika, sukladno prethodno sačinjenoj sigurnosnoj prosudbi.

  Analizom postupanja policijskih službenika i pregledom video snimaka nadzornih kamera izvan i unutar stadiona i pregledom navijača na ulazu u stadion, utvrđeno je:

  Tijekom postupanja policijskih službenika pronađeno je 27 komada pirotehničkih sredstava dok su navijači upotrijebili 23 pirotehnička sredstva. U prvom poluvremenu evidentirano je neprimjereno skandiranje navijača. U drugom poluvremena na tribinama je zapaljeno osamnaest bengalki, dok je na atletsku stazu bačeno jedanaest bengalki, tri dimilice i jedan topovski udar.

  Neposredno prije početka utakmice, na zatvorenoj sjevernoj tribini stadiona, policijski službenici Interventne jedinice Osijek, uočili su 37-godišnjeg hrvatskog državljana iz Markovca Našičkog. Kod 37-godišnjaka policijski službenici pronašli su više komada pirotehničkih sredstva ručne izrade koja su privremeno oduzeta.
  Zbog počinjenog prekršaja iz članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i pokušaja bijega s mjesta događaja, 37-godišnjak je uhićen i uz Optužni prijedlog predan Općinskom sudu u Osijeku.

  U prostor stadiona, 25-godišnjak iz Tenje, pokušao je ući s tuđom godišnjom ulaznicom i nije imao osobnu iskaznicu kod sebe. Protiv 25-godišnjaka podnesen je Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

  U prostor stadiona, 18-godišnjak iz Milina, pokušao je unijeti pirotehničko sredstvo koje mu je oduzeto te je uz Optužni prijedlog priveden na prekršajni sud Osijek zbog počinjenog prekršaja iz članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

  Na ulasku u stadion, zaustavljen je 44-godišnjak iz Zadra, kojem je izvršenim alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola od 1,70 grama po kilogramu. Prekršitelju je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

  U prostoru stadiona, uhićen je 18-godišnjak iz Donjih Vinjana, koji je odbacio torbicu s 21 pirotehničkim sredstvom i kukuljicom. Prekršitelj je zbog počinjenog prekršaja iz članka 4.
  Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, uz Optužni prijedlog priveden Općinskom sudu Osijek.

  Od strane redarske službe na istočnoj tribini pronađeno je odbačeno 5 pirotehničkih sredstava koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na siguran način izuzeo.

   

  Foto: PU OBŽ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog