Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “U OBŽ nema novozaraženih, a paniku šire neodgovorni pojedinci nagomilavanjem prehrambenih i higijenskih potrepština”

  U Osječko-baranjskoj županiji nema novozaraženih koronaviruasom, svi jučerašnji uzorci su negativni, konstatirao je na današnjoj konferenciji Županijskog stožera civilne zaštite župan Ivan Anušić.

  Pozvao je i dalje na dogovorno ponašanje, a kako bi se izbjegla panika koju šire neodgovorni pojedinci nekontroliranim nagomilavanjem prehrambenih i higijenskih potrepština upućen je prijedlog Nacionalnom stožeru da se ograniči pojedinačna kupovina takvih proizvoda.

  Provedba novih mjera strogo će se kontrolirati i kažnjavat će se svi oni koji pokušaju loviti u mutnom, poručio je župan Anušić, a kontrola je u nadležnosti lokalnih stožera civilne zaštite koji su dužni, kako je rekao Zvonko Grgec, iz Županijskog centra 112, angažirati svoje operativne snage. Oni će podatke o kršenju mjera proslijeđivati policiji i Inspektoratu koji će odrađivati daljnji posao vezano uz određivanje kazni.

  Osječki KBC je dodatno pojačao kontrole ulaska, pripremljeno je više od 100 ležajeva za potencijalno zaražene i one u samoizolaciji, a od danas zaraženi koronavirusom u toj ustanovi imaju i psihološku pomoć, rekao je ravnatelj dr. Željko Zubčić.

  Načelnik Policijske uprave Ladislav Bece kazao je da je policija od 21 prijave utvrdila samo dva kršenja mjera samoizolacije i to u Dalju i Osijeku.

  Riječ je o osobama koje ne osjećaju nikakve simptome, a samoizolacija im je određena samo što su se vratili iz inozemstva, rekao je načelnik PU uz napomenu da su svi granični prijelazi zatvoreni, ali da se naši građani mogu vratiti u Hrvatsku, dok se građani treći zemalja mogu preko Hrvatske vratiti u Njemačku.

  Hrvatski zavod za javno zdravstvo u Osijeku i dalje obavlja kontrolu potencijalno zaraženih, a s testiranjem na koronavirus u Osijeku počet će se sljedećeg tjedna, potvrdo je dr. Karlo Kožul.

  Predsjednik Županijskog stožera Goran Ivanović kazao je da su otvorene 24 linije u Zavodu za javno zdravstvo preko kojih građani mogu doći do informacija o koronavirusu te dodao da su za provedbu pooštrenih mjera, odnosno odluka Nacionalnog stožera zaduženi stožeri na nižim razinama.

  „Županijski i gradski i općinski stožeri civilne zaštite dižu svoje operativne snage i koje će provoditi nadzor objekata, ponašanje ispred objekata, ali i onoga što se događa u objektu, posebno kada je riječ o trgovinama kako bi se izbjegle nekontrolirane kupovine od strane neodgovornih pojedinaca”, zaključio je dožupan Ivanović.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog