Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U OBŽ 57 zaraženih, koronapozitivan i prvi medicinski djelatnik u KBC-u Osijek

  U Osječko-baranjskoj županiji 11 je novozaraženih koronavirusom, odnosno ukupno 57, a među novozaraženima deset je od ranije u samoizolaciji i to nisu nova žarišta, a samo je jedan novi i stigao je avionom iz Bruxellesa i njegovi su kontakti poznati, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Županijskog stožera civilne zaštite.

  „Radi se o tome da je deset osoba od ranije u samoizolaciji i dosad ili nisu imali simptome ili nisu stigli na testiranje i od jučerašnjeg dana su oni pozitivni. Dakle, mi stvarno imamo jednog novooboljelog čiji su svi kontakti pohvatani i oni su ušli u proceduru. Osim toga, imamo 523 osobe u samoizolaciji, a od ovih deset novoobljelih nitko nije kršio samoizolaciju i nisu širili zarazu”, rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zlatko Pandžić

  U Zavodu za javno zdravstvo radi se 36 testova dnevno po prioritetima epidemiologa i bolničkih zahvata zbog čega su neki uzorci na čekanju, a od sutra bi testiranja trebala početi i u Kliničkom bolničkom centru Osijek čiji je jedan medicinski tehničar koronapozitivan, istaknuo je ravnatelj dr. Željko Zubčić.

  „Na osječkoj Infektologiji sada je 15 bolesnika, pet je na respiratoru, i dalje je devet otpuštenih bolesnika, a od jučer imamo i prvog medicinskog tehničara koji je koronapozitivan i on je već nekoliko dana u samoizolaciji”, naglasio je Zubčić.

  „Da nismo ove osobe koje su se zarazili stavili u samoizolaciju, imali bismo cirkus gori nego u Genovi”, konstatirao je dr. Karlo Kožul uputivši apel na poštivanje svih mjera

  Policija je u protekla 24 sata po dojavi utvrdila samo jedno kršenje mjera samoizolacije u Ivanovcu, a sama je provjerila 115 osoba i nije utvrdila kršenje, rekao je načelnik Ladislav Bece. Od 4.843 kontrolirane osobe otkriveno je samo devet nevaljalih propusnica. U Policijskoj upravi osječko-baranjskoj dvije su osobe zaražene koronavirusom, a u samoizolaciji je 18 osoba.

  Kako bi se omogućio normalan rad poljoprivrednika, dopušten je rad vrtnih centara, rasadnika, poljoprivrednih ljekarni i trgovina s rezervnim dijelovima za poljoprivrednu mehanizaciju uz poštivanje propisanih mjera, pojasnio je načelnik Iavnović dodavši da će se strogo kontrolirati i kažnjavati zlouporaba propusnica.

  Naglasio je da je u Osijeku trenutno 38 pozitivnih osoba, u Ernestinovu 3, Ivanovcu 4, Čepinu 1, Petrijevcima 1, Samatovcima 1, u Valpovu 4, u Našicama 4, i u Tenji 1 pozitivnu osobu.

  „Načelnici stožera civilne zaštite tih gradova i općina moći će dobiti podatak od Operativno-komunikacijskog centra PU osječko-baranjske o osobama u samoizolaciji kako bi se pojačao sustav kontrole”, konstatirao je načelnik Ivanović.

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog