Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Neodgovorna osoba iz Karlovca zarazila dvije osobe u OBŽ, epidemiolozi provjeravaju druge kontakte

  Uz dosadašnjih sedam, još su dvije novozaražene osobe koronavirusom u Osječko-baranjskoj županiji, a izvor zaraze je neodgovorna osoba iz Karlovca koja je trebala biti u samoizolaciji, istaknuto je na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare Županijskog stožera civilne zaštite s koje je župan Ivan Anušić pozvao sve na striktno poštivanje odluka i preporuka Nacionalnog stožera.

  Sve službe funkcioniraju, ne treba širiti paniku, ali opreza nikada dosta”, konstatirao je župan Anušić.

  Dvije novozaražene osobe su s osječkog područja i nemaju kliničke simptome, istaknula je doktorica Ljiljana Perić, iz Infektološke klinike, dok je dr. Karlo Kožul, iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo, pojasnio da epidemiolozi tragom neodogovornog ponašanja osobe iz Karlovca otkrivaju sve one koji su bili u kontaktu.

  Na analizu je poslano 12 uzoraka, a naknadno će biti poslano još desetak.

  Od 9 dojava o kršenju mjera samoizolacije policija je utvrdila 4, od kojih su dvije osobe otišle u Bosnu i Hercegovinu, rekao je načelnik PU Ladislav Bece. Dodao je da je u samoizolaciji 755 osoba, a da je na pet blokadnih punktova postavljenih na ulazu u našu županiju evidentirano 450 osoba koje su nakon jučerašnjeg potresa stigle iz Zagreba.

  Načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Goran Ivanović najavio je da će Stožer tijekom dana donijeti i upute o načinu provođenja odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog