Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovčani podržavaju uvođenje pooštrenih mjera zbog koronavirusa

  Od noćas su na snazi nove, rigoroznije mjere zbog koronavirusa. Naime, Nacionalni krizni stožer, nakon što je Sabor usvojio izmjene zakona kojima su proširene ovlasti stožera, donio je mjere kojima se zabranjuje rad svih ugostiteljskih objekata, trgovačkih centara, uslužnih djelatnosti, osim trgovina prehrambenim i higijenskim potrepštinama.

  Cilj je osigurati strože mjere socijalnog distanciranja kako bi se spriječilo širenje epidemije, a prema najnovijim podacima, u Hrvatskoj je deset novozaraženih pa se ukupni broj popeo na 99.

  Iz stožera i dalje podsjećaju na potrebu pridržavanja mjera osobne higijene, socijalnog distanciranja svakog pojedinca; u zatvorenim prostorima potrebno je držati distancu od 2 metra, na otvorenom prostoru od 1 metar.

  Na mjesec dana zabranjena su i sva javna okupljanja, a na jednom mjestu ne smije biti više od pet osoba.

  Obustavljena su sva kulturna i sportska natjecanja, treninzi, rad teretana, sportskih centara, fitness i rekreacijskih centara, održavanja dječjih i drugih radionica, organiziranih plesnih škola, prestaju s radom autoškole i škole stranih jezika, a obustavljena su i vjerska okupljanja.

  Posebno se poziva na ozbiljnost u provođenju mjera samoizolacije, a s tim u vezi najavljeno je uvođenje sustava praćenja kretanja svih zaraženih od koronavirusa i onih koji bi trebali biti u samoizolaciji. Za one koji se ne pridržavaju propisanih mjera predviđene su oštre sankcije.

   

  Ako je suditi po jutrošnjem podužem redu ispred Fine, Đakovčani podržavaju uvođenje pooštrenih mjera zbog koronavirusa.

  “Podržavam mjere i trebamo ih se svi pridržavati, a ovaj red ispred Fine  i razmak među ljudima dokaz je da smo ozbiljno shvatili upute”, kaže jedan naš sugrađanin dok jedna gospođa dodaje da ima i onih koji se ismijavaju.

  “Ne bojim se ja za sebe, ali radi okoline moram se ozbiljno i odgovorno ponašati.  Neki su svjesni, a neki se izruguju s tim, a to nije lijepo jer ima ljudi koje će to stajati  života i bolesti. Mi ne znamo kakve su posljedice. Kažu, mladi,  ako se zaraze,   mi ne znamo kakve će to posljedice ostaviti na njihov život.  Ja sam jednog člana izgubila od raka i ne  želim od korone nikoga više”, poručuje naša sugrađanka  podržavajući pooštrene mjere koje su stupile na snagu.

   

  Županijski stožer civilne zaštite i danas će zasjedati, a nakon jučerašnje sjednice župan Ivan Anušić najavio je mjere pomoći gospodarskim subjektima.

   

  Sve informacije o koronavirusu građani mogu dobiti i pozivom na broj 113 od 7 do 22 sata, a na upite odgovaraju epidemiolozi i drugi stručnjaci.

   

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog