Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Satnica Đakovačka i Subotica partneri u IPA projektu

  Općina Satnica Đakovačka i Grad Subotica kao partneri sudjeluju u IPA projektu prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija čija vrijednost je 1,4 milijuna eura, a 85 posto, odnosno 1,2 milijuna eura su bespovratna   sredstava EU.

  Riječ je o projektu energetske učinkovitosti, odnosno obnove koji uključuje implementaciju ukupno 14 solarnih elektrana, rekonstrukciju 3 javne zgrade i provedbu učinkovite javne rasvjete, istaknuo je na današnjoj uvodnoj konferenciji načelnik Željko Šimić.

  Realizacija projekta počela je 15. prosinca prošle godine, trajat će 24 mjeseca, a vrijednost satničkog dijela je 700 tisuća eura.

  „Za Općinu Satnica Đakovačka realizacija tog projekta puno znači, imat ćemo besplatnu energiju za objekte, a višak ćemo predavati HEP-u s kojim ćemo lomiti račun i time uštedjeti sredstva za druge investicije, odnosno uređenje staza, cesta…”, kazao je načelnik Šimić.

  Grad Subotica, kako je istaknula Zagorka Panić, pomoćnica gradonačelnika Bogdana Labana, u Satnici je pronašao pouzdanog partnera za realizaciju ovog projekta kojim će na 9 javnih zgrada biti instalirani solarni paneli. Time će se, kako je istaknula, ostvariti znatna ušteda, a ta sredstava će biti iskorištena za izradu projektno-tehničke dokumentacije za druge javne objekte, odnosno projekte.

  Osim povećanja energetske učinkovitosti zgrada, realizacijom projekta omogućava se i učinkovita upotreba raspoložive tehnologije za proizvodnju solarne energije, smanjenje ukupnih troškova energije, smanjenje CO2, konstantno napajanje u slučaju nestanka struje i promocija obnovljivih izvora energije među stanovništvom.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog