Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Načelnik Stožera Civilne zaštite OBŽ: “Lokacije za karantenu nisu na području Đakovštine”

  Danas je održana sjednica Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije na kojoj su predstavljeni zaključci sa sjednice Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske o poduzetim preventivnim mjerama u slučaju pojave koronavirusa na području Osječko-baranjske županije.

  Stanovnici Osječko-baranjsek županije, odnosno Slavonije i Baranje mogu biti zasad mirni jer nemamo niti jedan zabilježen slučaj zaraze koronavirusom, cijelu priču vodi struka i to je najbitnije reći, a politika je tu kao suport onome što njima treba osigurati od uvjeta i preduvjeta da bi sve bilo pod kontrolom.Klinički bolnički centar Osijek ima organiziran prostor koji se koristi kada eventualno dođe do pojave koronavirusa. Dosad je bilo nekoliko slučajeva gdje se sumnjalo da bi moglo biti potencijalno zaraženih, no za sada nitko, hvala Bogu, nije pozitivan na koronavirus”, izjavio je za RĐ nakon sjednice načelnik stožera dožupan Goran Ivanović

  Epidemiolozi Zavoda za javno zdravstvo rade svoj posao i nema razloga za zabrinutost niti paniku, tvrdi dožupan Ivanović.

  I ono što je vrlo bitno prenijeti, a tu je posebna uloga vas medija, niti jedan slučaj još za sada nije ovdje registrira, a ukupno je u Hrvatskoj registrirano pet slučajeva. Za sada ne možemo govoriti niti o epidemiji ni o pandemiji i ono što je također vrlo bitno, Stožer Civilne zaštite RH vertikalno i horizontalno komunicira s regionalnom i jedinicama lokalne samouprave i zasada je to ocijenjeno najbolje što se može u ovome trenutku očekivati”, pojasnio je dožupan Ivanović.

  Na sjednici Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije bilo je riječi i o kapacitetima, odnosno lokacijama za eventualnu karantenu.

  Svatko želi učiniti korak više za ne daj bože, tako smo i mi dobili naputak da osiguramo određene kapacitete, a tu se ne radi o kapacitetima za one koji su nositelji korona virusa, odnosno za one koji su već bolesni, nego je to za one koji bi se sklonili u karantenu da ne bi došlo do doticaja s onima koji su zaraženi. Ono što je bio naputak, a to ću i reći, da iz sigurnosnih razloga ne bi otkrivali mjesta koja smo mi locirali na području naše županije koja bi eventualno služila kao centri za one koji bi trebali biti u karanteni. Postupili smo po tom naputku i za sada je sve onako kako bi trebalo biti, ljude treba smiriti da se ne stvara panika, jer nema potrebe za tim”, zaključio je dožupan Ivanović potvrdivši na naš upit da su sve takve lokacije na području grada Osijeka, odnosno da ih nema u Đakovu i na području Đakovštine.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog