Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Župan Anušić najavio novi ustroj domova zdravlja

  Župan Ivan Anušić posjetio je danas i Dom zdravlja gdje su izvršeni infrastrukturni radovi uređenja novih specijalističkih ordinacija i nabavljena nova medicinsko-tehnička i dijagnostičko-terapijska oprema. Ta investicija dio je projekta „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije”, a njezinom realizacijom prostor nekadašnjeg đakovačkog rodilišta preuređen je u specijalističke ordinacije.

  „„Projekt prenamjene objekta u kojem je prije 10-ak godina zatvoreno rodilište nominirali smo županiji za EU fondove i ona je to prihvatila. U 7 ordinacija ide dio specijalističkih ordinacija i dio opće medicine”, naglasio je ravnatelj Doma zdravlja Boro Knezović

  Prije deset godina rodilište kao takvo je odlukom Ministarstva zdravstva ukinuto, a da da taj prostor ostane neiskorišten mi kao osnivači domova zdravlja uložili smo u proteklih nekoliko godina više od 5 milijuna kuna za uređenje tog prostora, i za dovođenje novih ambulanti i novih usluga primarne i obiteljske medicine sa sedam novih ambulanti, s tim da su dvije već u funkciji. Kroz taj projekt dostupnije primarne zdravstvene zaštite, koji je vrijedan više od 25 milijuna kuna, a obuhvaća cijelu OBŽ, opremljeno je dijagnostičkom opremom i aparaturom koja će olakšati i omogućiti žiteljima grada Đakova i okolice bolju i kvalitetniju primarnu zdravstvenu zaštitu”, izjavio je nakon obilaska preuređenog prostora župan Anušić.

  Župana Anušića pitali smo i o budućem statusu đakovačkog Doma zdravlja.

  Prema novom zakonu koje je Ministarstva zdravstva donijelo, domovi zdravlja kao takvi stavljeni su u vrlo nepovoljnu situaciju, postat će vrlo brzo neprofitni i praktički neodrživi. Dom zdravlja u Đakovu će ostati kao takav, ostat će sve ovo što vidite, ništa se neće odnijeti, ništa neće nestati, a sada smo i povećali broj ambulanti, ali ćemo smanjiti troškove na način da ćemo šest ravnatelja domova zdravlja smanjiti na jednog ravnatelja, šest upravnih vijeća smanjiti na jedno upravo vijeće i sve one benefite koje ravnatelji mogu koristiti kao takve, smanjit će ukupni trošak i zajedno ćemo pokušati smanjiti financijsko opterećenje sviju njih da bi se uopće ti domovi zdravlja, odnosno ova infrastruktura i logistika koja ovdje postoji uspjela održati”, zaključio je župan najavivši da bi taj novi ustroj trebao stupiti na snagu od 1. lipnja.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog