Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Policiji dragovoljno predao 28 kilograma TNT eksploziva

  U utorak, 28. siječnja, u Širokom Polju  građanin je dragovoljno predao 28 kilograma TNT eksploziva, četiri protuoklopne mine TMA 4, ručnu bombu M-75 i ručnu bombu M-52R, objavila je PU osječko-baranjsjka.

  Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je na siguran način preuzeo minsko – eksplozivna sredstva.

  „Naravno da nas uvijek iznenadi koliko građani, gotovo trideset godina od rata, još uvijek kod sebe imaju oružja, eksplozivnih sredstava i drugih ubojitih sredstava. Ono što možemo reći jed a je građanin dragovoljno predao tih 28 kilograma TNT-a pakovanih u pločicama od 200 grama, ukupno 140 komada takvih pločica, dvije ručne bombe i četiri protutenkovske mine. Zaista impozantna količina eksplozivnih sredstava u domu da to netko drži. Da smo tu količini oružja kod građanina našim redovnim aktivnostima protiv građanina bi podnijeli kaznenu prijavu za dva kaznena djela; posjedovanje formacijskog naoružanja, odnosno minsko-eksplozivnih sredstava za što je predviđena kazna do tri godine zatvora ili – što se može desiti kada je u pitanju tako velika količina eksploziva – dovođenje u opasnost opće opasnom radnjom ili sredstvom, a za što je predviđeno od pet mjeseci do šest godina”, pojašnjava glasnogovornik PU osječko-baranjske Zoran Kon.

  Policija podsjeća građene da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

  Policija poziva sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji na 192. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog