Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Najviše gripe u središnjem dijelu Hrvatske

  Prema podacima Hrvatsko zavoda za javno zdravstvo, u Hrvatskoj je zaključno s 5. siječnja 2020. godine službeno registrirano ukupno 1232 oboljela od gripe, od kojih je 353 prijavljeno tijekom 1. tjedna. Iako su prijave pristigle iz različitih dijelova Hrvatske, većina prijava pristiže iz kontinentalnog, središnjeg dijela Hrvatske.

  S obzirom na veličinu stanovništva, najveće stope oboljelih zabilježene su na području Karlovačke te Varaždinske županije i Grada Zagreba.

  Među pristiglim prijavama gripe, stopa incidencije je uobičajeno najveća u djece predškolske dobi.

  Tijekom sezone 2019/2020 broj prijava gripe tijekom posljednja tri tjedna manji je u odnosu na isto razdoblje prethodne sezone.

  Prema podacima Europskog centra za sprečavanje i suzbijanje bolesti (ECDC), i na širem području Europe aktivnost gripe je u porastu te se u većini država bilježi niska ili sporadična aktivnost gripe. U većini laboratorijski potvrđenih slučajeva gripe potvrđen je virus gripe A, i to oba podtipa; A/H1N1 i A/H3N2, s time da pojedine države bilježe značajnu cirkulaciju virusa gripe B, objavio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

  Na području Đakovštine bilježe se tek sporadični slučajevi oboljelih od gripe.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog