Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Za potpore u ruralnom turizmu 1,3 milijuna kuna

  Kontinentalni turizam je jedna od strateških djelatnosti Osječko-baranjske županije pa je,  između ostalih poticajnih mjera i aktivnosti,  u županijskom proračunu ove godine osigurano 1,3 milijuna kuna za potpore u ruralnom turizmu. Nakon javnih poziva do sada je dodijeljeno 700.000 kuna, a danas zamjenik župana Goran Ivanović potpisao je ugovore s 19 korisnika za dodjelu potpora za ulaganja u autohtonu eno i gastro ponudu te za organizaciju i sudjelovanje na sajmovima i manifestacijama.

  Pročelnica Upravnog odjela za kontinentalni turizam Tatjana Toth ističe da je ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 236.950 kuna. – Radi se o potporama dionicima u turizmu koji u svojim objektima nude proizvode lokalnih poljoprivrednih proizvođača. Ovom potporom potiče se spajanje poljoprivrede i turizma, dok potpore za manifestacije pridonose vidljivosti destinacije – kazala je pročelnica Roth.

  – Do 31. listopada otvoren je javni poziv za ulaganja u razvoj i unaprijeđenje ruralnog turizma na području Osječko-baranjske županije u 2019. godini, čiji je cilj podizanje razine kvalitete usluga, ulaganja u objekte, podizanje konkurentnosti. Potpora iznosi do 50 % prihvatljivih troškova izvršenog ulaganja, a najviše do iznosa od 30.000 kuna.

  Potpore za ulaganje u autohtonu i eno gastro ponudu u ukupnom iznosu od 69.600 kuna odobrene su za 8 korisnika. Iznose do 50 posto plaćenih računa za kupovinu poljoprivrednih proizvoda od lokalnih poljoprivrednih proizvođača, najviše do 10.000 kuna, a odnose se na kupovinu vina, povrća, suhomesnatih proizvoda, sira, meda, rakija, jabuka, gljiva i drugih proizvoda.

  Visina potpore za organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama određuje se ovisno o značaju manifestacije i može iznositi do 50 posto prihvatljivih troškova. Odobreno je 11 potpora u ukupnom iznosu od 167.350 kuna, a dodijeljene su za sudjelovanje na sajmovima, kulturnim, turističkim, sportskim i gospodarskim manifestacijama.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog