Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Cirkularnim štrajkom do povećanja koeficijenta za zaposlene u sustavu obrazovanja

  I zaposlenici osječko-baranjskih osnovnih i srednjih škola pridružit će se sutrašnjem štrajku prosvjetnih radnika koji je najavljen nakon što je propalo mirenje sindikata s Vladom.

  U Osječko-baranjskoj županiji štrajkat će svi, tvrdi Andreja Dorić, županijska povjerenica Sindikata hrvatskih učitelja.

  Mi sustavno kroz Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenika u srednjim školama radimo na tome da se ispravi nepravda koja je prisutna već dugo godina u našoj uredbi o koeficijentima, a to je da je naš koeficijent, s obzirom na naše obrazovanje, jako nizak i stvarno ispod svih razina ljudskog dostojanstva. Upravo iz tog razloga tražimo povećanje koeficijenta od 6 posto ne samo za učitelje, nego za sve zaposlenike u sustavu obrazovanja, i za ravnatelje i za sve ostalo administrativno-tehničko osoblje, za sve nastavnike; i početnike i one pred mirovinu. Znači, borimo se sutra svatko za sebe i svi za sve i iskreno se nadam da će biti sto postotni odaziv u svim osnovnim i srednjim školama ne samo u Osječko-baranjskoj županiji, nego i u cijeloj Hrvatskoj”, za naš je radio izjavila povjerenica SHU za Osječko-baranjsku županiju.

  U Sindikatu su uvjereni da imaju i podršku javnosti.

  Javnost je uvijek uz nas ako sagledaju iz prave perspektive, a to je da su i oni imali nekada učitelja, da je učitelj zanimanje koje je dugi niz godina zapostavljeno, da se svi kunu u „zemlju znanja” i mislim da će nam svaki roditelj dati podršku, jer ipak smo mi njihovoj djeci veliki dio dana i učitelji i roditelji i prijatelji i sve što treba u nekom trenutku. Svi trebaju znati da smo zaista potplaćeni, da nam je sve više obaveza i da s obzirom na našu stručnu spremu da se država ne ponaša jednako prema svima. Vidite da su u sustavu socijale dobili povećanje, mi nismo na njih ljuti, dapače, ali mislimo da taj selektivni pristup nikako nije dobar i apeliramo na roditelje da nam daju podršku jer smatramo da zadovoljan učenik treba i zadovoljnog učitelja”, kaže povjerenica Dorić.

  Sindikati prosvjetnih radnika nakon sutrašnjeg općeg štrajka najavljuju novi način borbe za svoja prava kroz „cirkularni štrajk”

  Naš je štrajk do ispunjenja zahtjeva, sutra štrajkaju svi, sve škole u Hrvatskoj, a zatim pristupamo jednom modelu koji se zove cirkularni štrajk, koji je već isproban u puno država Europe. U Francuskoj je polučio jako dobre rezultate pa se nadamo da će i kod nas, jer na taj način, što bi rekli, stalno negdje gori, a ljudi se ne iscrpljuju. Cirkularni štrajk znači da da ćemo sutra štrajkati svi, a dan ranije će se znati koje županije štrajkaju sljedeći dan. Tako da će županije ići nekako u krug, po dvije, tri ili više u paketu, a tko će štrajkati sljedeći dan znat će se tek dan prije”, pojasnila je Andreja Dorić, povjerenica Sindikata hrvatskih učitelja za Osječko-baranjsku županiju.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog