Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Stotinjak prosvjednika na skupu “Nećemo Zeusa, nećemo Princa, hoćemo sigurna igrališta!”

  Potaknuti sve učestalijim napadima pasa na djecu, grupa zabrinutih roditelja i građana za danas u 11 sati na Strossmayerovom trgu orgnizirala je  okupljanje i mirni prosvjed pod nazivom „Nećemo Zeusa, nećemo Princa, hoćemo sigurna igrališta!”. Na prosvjedu se okupilo stotinjak sudionika; djece, roditelja i drugih građana.

  Među inicijatorima je Martina Schwaller koja je uoči prosvjeda za naš radio izjavila da je okupljanje potaknuto „napadima borbenih pasa koji se događaju u gradu od veljače, a ništa se ne poduzima”.

  „Ne radi se o psima lutalicama nego o registriranim psima koji su u vlasništvu neodgovornih vlasnika, ti psi su borbeni ili vojni psi i za njih se vlasnici ne brinu adekvatno. Mislim da se dogodio niz propusta od mjerodavnih službi, primjer je Zeus koji je nakon napada u veljači bio na promatranju i veterinarska inspektorica je zaključila da je siguran za djecu u ljude, a napadi su se nastavili događati. I kada priča za Zeusom prilazi kraju, pojavio se Princ, vrlo sličan pas Zeusu, isto tako kao što je Zeus bio štene u veljači, i Princ je u nedjelju na igralištu Nazorove škole ugrizao dijete i čovjeka. Vlasnik je bio u blizini i pobjegao je i pitanje je sada kada će Princ ponovo istrčati van i nekoga ugristi. To može biti za par tjedana ili mjeseci. Mi ne želimo biti u strahu, naša djeca idu tamo u školu i nešto se mora poduzeti”, poručuje inicijatorica mirnog okupljanja zabrinutih roditelja.

  U prosvjednoj šetnji od Strossmayerovog trga do Gradske vijećnice i Veterinarske stanice, kako kaže,  roditelji, djeca-žrtve napada i drugi građani  poslali su poruku mjerodavnim službama da nešto poduzmu.

  „Samo želimo podijeliti našu zabrinutost za ovu situaciju”, poručuju organizatori skupa.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog