Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Kroz Malu školu prve pomoći prošlo 468 učenika

  Od početka nove školske godine oko 460 učenika razredne nastave iz sedam osnovnih škola s područja Đakovštine prošlo je kroz radionice Male škole prve pomoći koja je realizirana u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa.
  Radionice s učenicima održale su volonterke Mladeži Crvenog križa Marija Mrkić, studentica Učiteljskog fakulteta u Zadru, i Valentina Škrut, vatrogasna tehničarka.
  „U dva tjedna održano je deset radionica, bile smo u sedam škola, a kroz radionice je sveukupno prošlo 468 učenika koji su odlično reagirali na naše dolaske u školu. Oduševljenji su bili onim što su vidjeli, naučili su nešto i svakako bi se trebala ta Mala škola prve pomoći provući kroz cjeloživotno obrazovanje jer nikada ne znamo kada nam se može dogoditi i kada ćemo morati znati primijeniti prvu pomoć kod nekoga”, ističe Marija Mrkić dodajući da je se i sama našla u životnim situacijama u kojima je primijenila ono što je naučila kroz dosadašnju edukaciju. Poseban izazov, kako kaže, bio je samostalno osmišljavanje načina približavanja prve pomoći najmlađem uzrastu što će joj posebno pomoći u budućem zanimanju učiteljice.
  Valentini Škrut posebno su bile zanimljive radionice s prvašićima.
  „Djeca su to dobro prihvatila, bilo im je zanimljivo, a osim što smo im približili Crveni križ kao organizaciju, govorili smo im o tome što je to prva pomoć koju miješaju s hitnom pomoći, objasnili smo im kako se trebaju ponašati u situacijama kada se netko ozlijedi u školi, koga trebaju zvati, a prošli smo i kroz neke ozljede koje im se mogu dogoditi, što smo im pokazali i u praksi s našom torbom prve pomoći”, prisjeća se Valentina.
  Suradnja Gradskog društva Crvenog križa i osnovnih i srednjih škola s područja Đakovštine dugogodišnja je tradicija, ističe ravnatelj Đuro Brataljenović, a odvija se kroz različite aktivnosti, humanitarne akcije i radionice.
  Opširnije o ovoj temi poslušajte u sljedećoj emisiji „Za koliko zvoni”, u četvrtak u 9:15.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog