Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • I Đakovčanin dr. Hrvoje Vinković među dobitnicima županijske potpore za doktorski studij

  Na natječaj Osječko-baranjske županije za dodjelu potpora za poslijediplomske studije za akademsku godinu 2018./19. ukupno se prijavilo 57 kandidata, a pravo na potporu ostvarilo je 49 kandidata, kojima je župan Ivan Anušić danas na prigodnoj svečanosti uručio ugovore. Pravo na potpore ostvarili su pojedinci koji su uspješno završili sveučilišni dodiplomski studij ili preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij te koji imaju visok prosjek ocjena tijekom studiranja (ne manji od 3,50 odnosno pojedinci s manjim prosjekom od navedenog ukoliko su priložili dvije preporuke sveučilišnih nastavnika).

  – Osječko-baranjska županija godinama dodjeljuje potpore za poslijediplomske studije, i to kao jednokratne pomoći za troškove školarine, odnosno do iznosa od 50 posto godišnje školarine, kao i za troškove u svezi s izradom i obranom rada na poslijediplomskom studiju. Ove akademske godine od planiranih 300.000 kuna utrošeno je ukupno 291.091 kuna za 49 potpora, s tim da je najviši iznos dodijeljene potpore 8.000 kuna – rekao je župan Ivan Anušić prilikom uručenja ugovora.

  Među dobitnicima potpore je i Đakovčanin dr. Hrvoje Vinković, specijalist anesteziolog osječkog KBC-a, za svoj doktorski studij.

  – Student sam na poslijediplomskom studiju Biomedicina i zdravstvo Medicinskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i zahvaljujem se Osječko-baranjskoj županiji na dodijeljenim potporama za poslijediplomski studij. Financijska potpora uvelike pokazuje dobru namjeru Županije u daljnjem razvoju doktoranda i znanosti na području Osječko-baranjske županije i najbolji je način da se dokaže da znanstvenici i doktori ostanu na samom području ove županije i da ne idu dalje”, izjavio je za naš radio dr. Vinković.

  Iznos potpore koju je dobio je 6.800 kuna i ona će mu, kako kaže, s obzirom da sam plaća studij, pomoći u financiranju godine na poslijediplomskom studiju.

  – Potpore su jednokratne i dodjeljuju se svake godine od 2002., koliko sam čuo od župana, i javit ću se i sljedeće godine za tu jednokratnu potporu. Ambicije su mi za početak završiti poslijediplomski, odnosno doktorski studij koji traje tri godine, objaviti rad, postati doktor znanosti, a onda ćemo za dalje vidjeti, za nekakva daljnja napredovanje i sve…”, najavljuje mladi đakovački znanstvenik.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog