Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovački Dom zdravlja dobit će ginekološki i pedijatrijski ultrazvučni aparat vrijedan 407 tisuća kuna

  Potpisivanjem ugovora između Osječko-baranjske županije i tvrtke Medexpert d.o.o. iz Zagreba danas je učinjen još jedan korak u provođenju Projekta „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije“, objavio je Kabinet župana. Ukupna vrijednost Projekta je 23,8 milijuna kuna od čega su 85 posto bespovratna sredstava Europske unije, a uz obvezno sufinanciranje u iznosu od 1,3 milijuna kuna Županija je za provedbu projekta osigurala i dodatnih 1,6 milijuna kuna.

  Današnji ugovor odnosi se na nabavu ultrazvučne opreme u vrijednosti 2,2 milijuna kuna, a namijenjena je za pet domova zdravlja u Osječko-baranjskoj županiji.

  Dom zdravlja Đakovo dobit će ginekološki i pedijatrijski ultrazvučni aparat u vrijednosti 407.750 kuna.

  Kako je rekla pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije Osječko-baranjske županije Nataša Tramišak, do sada su potpisani ugovori o nabavi medicinsko-tehničke i dijagnostičko-terapijske opreme u vrijednosti gotovo 12 milijuna kuna, od čega je oprema u vrijednosti 5,5 milijuna kuna već isporučena domovima zdravlja. Kroz projekt će 104 liječnika šest županijskih domova zdravlja i njihovih ambulanti dobiti ukupno 72 vrste, odnosno 747 komada opreme, i to opreme za koju su sami kazali da im je najpotrebnija. Inače, u tijeku je postupak nabave i za sitnu opremu ukupne procijenjene vrijednosti 1,25 milijuna kuna.

  Uz opremanje, u svim domovima zdravlja obavljaju se i infrastrukturni radovi pa je tako završena prenamjena rodilišta Doma zdravlja Đakovo u ordinacije, a vrijednost radova je 3,2 milijuna kuna.

  Zamjenik župana Goran Ivanović ističe kako će u primarnu zdravstvenu zaštitu na području Osječko-baranjske županije biti uloženo gotovo 30 milijuna kuna. – Provedba Projekta „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije“ počela je 1. prosinca 2017. godine i traje do 1. lipnja 2020. godine.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog