Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Članovi KUD-a “Tena” u Chicagu

  Nakon tjedan dana boravka u Springvilleu na festivalu „Springville World Folkfest“, članovi KUD-a „Tena“ nastavljaju svoje gostovanje u Sjedinjenim Američkim Državama. Festival u Springvilleu, kako doznajemo od Mate Ručevića, obilježili su večernji nastupi na otvorenoj pozornici, edukativni sat na BYU-u (Brigham Young University) te slobodna prijepodneva koja su domaćini iskoristili kako bi goste pobliže upoznali sa znamenitostima šire okolice kao i općenito za upoznavanje sjevernoameričke povijesti i kulture.

  Tako smo posjetili gradove Salt Lake City i Provo, ali i prisustvovali treningu američkog nogometa, te se i okušali u istom. Festival je zatvoren u subotu zajedničkim nastupom svih sudionika festivala – grupa iz Hrvatske, Nizozemske, Meksika, Rusije, Poljske, Polinezije te domaćih američkih skupina”, ističe Ručević.  

  Nakon slobodne nedjelje članovi „Tene“ krenuli su u ponedjeljak, 05.08., u 13,30h po lokalnom vremenu (21,30h po hr vremenu) put Salt Lake Cityja, odakle u 17 sati lete ka Chicagu. Nakon smještaja u obitelji, u utorak ih očekuje slobodan dan, u srijedu sudjelovanje na misi i druženje sa domaćinima. U četvrtak, 08.08., kreću put Milwaukeeja gdje će održati razne edukativne radionice te u petak održati i cjelovečernji koncert (https://www.croatiaweek.com/croatian-cultural-group-kud-tena-visiting-milwaukee-in-august/). U subotu je povratak u Chicago i također cjelovečernji koncert, dok će u nedjelju pjevati svetu misu u tamošnjoj katedrali.  

  Povratak članove „Tene“ je 12. kolovoza preko Denvera, Amsterdama i Budimpešte, a dolazak u Đakovo očekuje se 13. kolovoza u večernjim satima. 

  Foto: KUD Tena

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog