Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Uz kanal u Kuševcu pronašao ručnu bombu, eksploziv i minu

  Jučer u poslijepodnevnim satima, prilikom košenja trave, građanin je uz kanal u blizini mjesta Kuševac pronašao ručnu bombu, 200 grama eksploziva TNT i jednu nagaznu minu, objavila je PU osječko-baranjska.

  Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu izišli su na mjesta pronalaska te uništili granatu i preuzeli bombe, eksploziv i minu.

  Policija upozorava građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

  Pozivaju se građani koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji, ali da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

  Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

  Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se građani mogu dodatno informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

  Foto: Ilustracija

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog