Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Uskoro boćanje i za osobe s intelektualnim poteškoćama

  Članovi Boćarskog kluba za invalide „Lastavice” u subotu su u Zagrebu sudjelovali u 2. kolu prvenstva Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom. Mihajlo Kovačić pobijedio je u sve tri odigrane utakmice, a Maja Perica izgubila dvije utakmice, doznajemo od Maje Škalić.

  Proteklog vikenda u Delnicama je održana dvodnevna edukacijsko – praktična radionica u sklopu projekta Boćanje i sportski kampovi za osobe s invaliditetom sufinanciran od Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Projekt provodi Boćarski klub za osobe s invaliditetom „Pulac“ i Centar za rehabilitaciju iz Rijeke. Trajanje projekta je tri godine, a organizirat će se treninzi, natjecanja, edukacijsko-praktične radionice i sportski kampovi . Ukupno 30 sudionika radionice je pohađalo predavanja iz teorijskih postavki boćanja (za osobe bez invaliditeta), paraolimpijskog boćanja (za osobe sa fizičkim invaliditetom) i boćanja za osobe sa intelektualnim invaliditetom (koji nije u programu OSI).

  Sudjelovali su i predstavnici Boćarkog kluba Lastavice; Goran, Evica i Dunja Dernej, Davor i Maja Škalić te predstavnici udruge iz Srbije (Velika Plana), predstavnici Fakulteta sporta i fizičkog obrazovanja iz Niša i gosti iz Centra za rehabilitaciju Ozalj.

  Osim dvoranskog boćanja za osobe s invaliditetom, Lastavice planiraju pokrenuti i boćanje za osobe s intelektualnim poteškoćama koje se igra na vanjskim terenima. Boćanje je jedini sport kojim se mogu baviti osobe s tjelesnim i intelektualnim teškoćama i to cijeli život, nema dobne granice.

   

  Foto: Ustupljene fotografije

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog