Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • HNS proziva gradonačelnika zbog neodgovornog odnosa prema Radio Đakovu

  Tradicionalnom sadnjom cvijeća ispred ulaza u Spomen-dom „Mato Korodva” članice i članovi đakovačke podružnice HNS-a obilježili su Dan planeta Zemlje.
  HNS, kako je tom prigodom istaknuo predsjednik Vlado Koren, već 22. godinu obilježava Dan planeta Zemlje želeći na taj način pozvati na odgovorno ponašanje svih.
  „Danas su naše žene ispred „Mate Korodve” posadile ovaj kutak i nekoliko cvijetaka u znak onoga što želimo pokazati svim građanima. Želimo ukazati na odgovorno ponašanje, a pogotovo na plastiku koja je teško razgradiva i koja, nažalost, završava u našim rijekama i moru i ima je u sedam od deset riba koje konzumiramo. Pozivam i odgovorne gradske čelnike da posvete pozornost i prema ovoj gradi ispred koje se nalazimo jer je ona također u vlasništvu Grada Đakova.”, naglasio je Koren upozorivši na zapušteni okoliš oko zgrade.
  HNS-ova gradska vijećnica Ankica Mandić upozorila je na neodržavanje hortikulture na Vijencu kardinala Alojzija Stepinca te posebno ukazala na devastaciju raslinja na gradskom parkiralištu.
  „Ostali su batrljci, odnosno ruglo pa molim i javno da se to riješi jer puno ljudi prolazi i iščuđava se i očekuju da se „mrtvac probudi”, a mrtvac se neće probuditi jer je to odumrlo rezanjem. Isto tako, postavila sam pitanje vezano uz ove montažne prostorije, odnosno limenku i limenke iza Male crkve kod zgrade broj 1 na Vijencu kardinala Alojzija Stepinca, prestrašno je to kada pogledamo taj okoliš”, zaključila je HNS-ova gradska vijećnica Ankica Mandić.
  Predsjednik đakovačkog HNS-a Vlado Koren prozvao je gradsku vlast i gradonačelnika i zbog, kako je rekao, „neodgovornog ponašanja prema medijima, odnosno Radio Đakovu”.
  „HNS stoji iza djelatnika Radio Đakova i mislimo da ovo što se danas događa u gradu je totalno neodgovorno. Ovdje ne prozivamo HDZ, ovdje mislim isključivo na Grad, na instituciju, na gradonačelnika koji ima obavezu zaštititi sve građane, znači u ovom slučaju i djelatnike i tvrtke, a pogotovo zbog toga što je Grad Đakovo u ovom slučaju 33% vlasnik. Nedolazak gradonačelnika na Skupštinu je totalno neodgovorno i mi ćemo o ovim stvarima progovoriti i tražit ćemo tematsku sjednicu na Gradskom vijeću, tražit ćemo kroz aktualni sat da se ona uvrsti i da se odgovorno ponašamo prema tome. Kao HNS stojimo iza rada Radio Đakova koji postoji već 57 godina. Ovo što nam se događa nas je zapanjilo i jednostavno želimo da se stvari u gradu popravljaju na način da se odgovorno ponašamo prema svojoj imovini, a ovo je gradska imovina jer je Grad i vlasnik trgovačkog društva”, konstatirao je Koren.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog