Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Čitamo lokalno, zeleno i etno”

  Čitamo lokalno, zeleno i etno” – naziv je projekta koji je danas realiziran u Osnovnoj školi Selci Đakovački čiji su učenici od 1. do 4. razreda dio nastave proveli na igralištu. Projekt je organiziran povodom Dana dječje knjige i s ciljem podrške kampanji „Čitaj mi”, pojašnjava knjižničarka Ankica Karakaš Radošević, a djeca su čitala priče i pjesme đakovačkog književnika Adama Rajzla.

  Čitanje naglas priča književnika Adama Rajzla, suvremenika i sugrađanina, učenicima razredne nastave, na livadi pored školskog igrališta, način je kako OŠ Đakovački Selci obilježava Dan dječje knjige. Priče čitaju učenici koji sudjeluju u školskom projektu Čitalice. Cilj projekta Čitalice je  svladavanje tehnike čitanja,  čitanja s razumijevanjem i prepričavanja pročitanog te kod učenika pobuditi interes za knjigu i čitanje. Uz učenike,  Rajzlovu poeziju s temom biljaka i životinja, kao i dječje svakodnevnice čitali su i zainteresirani roditelji, učitelji, školska knjižničarka, voditeljica stacionara Gradske knjižnice i čitaonice Đakovo”, istaknula je knjižničarka.

  Nakon čitanja učenici su upoznali i odigrali nekoliko  tradicijskih igra kojima su ih naučili članovi mjesnog KUD-a Hrvatska čitaonica.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog