Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Proširena kuhinja Doma za starije i nemoćne

  Građevinski dio radova na proširenju kuhinje đakovačkog Doma za starije i nemoćne osobe priveden je kraju. Uređeno je 150 četvornih metara novog prostora, a izvršena je i rekonstrukcija starog dijela. Obnovom se dobio jedinstveni prostor koji će olakšati pripremu obroka, ističe ravnateljica Branka Barna navodeći da je dogradnja kuhinje počela 2017. godine.
  Zbog sredstava ta investicija realizirana je u dvije faze, a nakon tehničkog pregleda slijedi raspisivanje natječaja za opremanje tog prostora koji bi već uskoro trebao biti u funkciji, najavljuje ravnateljica.
  „Proširili smo kuhinju za 150 kvadrata kvalitetnog i vrlo lijepog prostora koji će omogućiti radnicima bolje uvjete, odnosno podigli smo standard prema HACCP-u koji smo implementirali i sada u potpunosti udovoljavamo svim kriterijima koje propisuju pozitivni zakonski propisi za kuhinje. Time smo stvorili uvjete i za povećanje pripremanja obroka,” kaže ravnateljica Branka Barna.
  „Dobili smo na prostoru, dobili smo to da će nam biti lakše, da više nismo zgurani, da smo slobodniji, da se možemo slobodnije kretati i to će nam omogućiti bolje uvjete za pripremanje obroka jer smo dosad bili nagurani i nije bilo funkcionalno koliko je sada”, sublimirala je svoje dojmove o prošenom prostoru kuhinje kuharica Jadranka Božić.
  Vrijednost dosadašnjih radova je 1,2 milijuna kuna, s tim da je Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova osiguralo 200 tisuća kuna.
  Planirana vrijednost opreme za prošireni dio kuhinje Doma za starije i nemoćne je 200 tisuća kuna, dodaje ravnateljica Branka Barna najavljujući nastavak ulaganja u podizanje standarda, odnosno kvalitete života u toj ustanovi. Naime, kako tvrdi, već su počeli radovi na preuređenju sanitarnih čvorova.
  „S obzirom da je zgrada stara 40 godina krenuli smo u obnovu sanitarnih čvorova tako da će korisnici, koji su dosad imali wc i lavabo, ubuduće u svakoj sobi imati i tuš. Realizacija tog projekta započela je prošle godine i očekujemo da će biti realizirana tijekom ove i sljedeće godine. Naime, morate voditi računa o tome da se ti radovi izvode dok u domu teče normalan život pa je to dugotrajniji proces”, zaključuje ravnateljica Barna.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog