Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Biskup Ćurić o svom imenovanju: “Takvu ambiciju preda se nisam stavljao”

  „U zajedništvu Kristova poslanja” bit će geslo novoimenovanog pomoćnog biskupa Đakovačko-osječke nadbiskupije monsinjora Ivana Ćurića koji je danas gostovao u emisiji „Izravno”.
  „To geslo izabrao sam zbog toga što nas ono spominje lijepih događaja, dočeka i pohoda svetog pape Ivana Pavla II. Osijeku i Đakovu 2003. godine i u tom geslu je izražena doista važna potreba zajedničkoga ostvarivanja kršćanskoga poziva koji svatko sa svojom odgovornošću i službom dijeli; i Kristovi vjernici laici, svećenici, redovnici, redovnice i biskupi”, pojasnio je biskup Ćurić.
  Govoreći o najvećim izazovima Crkve danas biskup Ćurić kazao je da je to „naviještanje svijetu, odnosno čovjeku današnjice prave i istinske radosti.”
  „To je ona radost koja ne dolazi od nečega prolaznoga nego dolazi od same božje ljubavi, a znamo i prihvaćamo da je božja ljubav vječna. Međutim, nije riječ o nekoj apstraktnoj ljubavi nego konkretnoj ljubavi koja nam je zasjala u svjetlu spasenja Isusa Krista i mi se na to djelo božje ljubavi u Isusu uvijek vraćamo i oslanjamo za sve ono što što mi proživljavamo”, kazao je biskup Ćurić.
  Imenovanje pomoćnim biskupom, priznaje, jednim dijelom ga je iznenadilo jer, kako kaže, takvu ambiciju pred sebe nikada nije stavljao.
  „Moram priznat da sam dijelom i iznenađen jer takvu ambiciju preda se nisam stavljao. Na neki način sam želio da se moj svećenički život nastavi, možemo reći, i u mirnijim vodama. Međutim, kada je u pitanju biskupska služba, ona zahtijeva više i onda s te strane ne čini mi se da je riječ o nečemu poželjnome, ali budući da sam do sada vršio različite službe u našem nadbiskupijskom sjedištu, na kraju i službu generalnog vikara, pa, evo, tu su određena očekivanja većinom i drugih bila prisutna i tako sam onda i prihvatio sadašnju službu”, naglasio je pomoćni biskup đakovačko-osječki Ivan Ćurić dodavši da uz tu službu ide i nova odgovornost.
  „Odgovornosti se svakako na neki način i bojim, organizirati sve u našoj Nadbiskupiji koja nikako nije mala, ima različitih potreba, ima novih izazova, no moja će se služba trebati ostvarivati uz službu nadbiskupa Đure pa sam ja ipak uz njega odgovoran, a to je ipak poprilično lakše”, zaključio je pomoćni biskup Ćurić gostujući u današnjoj emisiji „Izravno”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog