Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Požar u vinogradu

  Jučer oko 13 u vinogradu u blizini Ulice braće Radića u Trnavi došlo je do požara suhe trave. Nagorjelo je više od 400 čokota vinove loze. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a materijalna šteta utvrdit će se naknadno, izvijestila je policija.

  Zbog učestalih požara na otvorenom policija apelira na građane da, ukoliko spaljuju korov, žbunje, šikare, suhe trave i drugi biljni otpad na poljoprivrednom zemljištu i na zemljištu u neposrednoj blizini šume, poduzmu mjere i radnje kako ne bi došlo do požara.

  Neke od zaštitnih mjera su: odmaknuti tvari koje se spaljuju od vodova električne energije, javnih cesta, željezničkih pruga, industrijskih postrojenja, stambenih građevina i drugih objekata, na udaljenost izvan dosega vatre i dima; načiniti pojas širine 3 metra, čist od suhe trave i drugih zapaljivih tvari oko mjesta predviđenog za spaljivanje; osigurati nazočnost dovoljnog broja osoba sposobnih za gašenje požara, a ovisno o veličini površine koja se spaljuje i količini gorive tvari; uz mjesto spaljivanja osigurati sredstva za gašenje požara poput lopata, rovica, čeličnih metli, vode; spaljivanje provoditi isključivo za mirnog vremena, odnosno kada nema vjetra, a bitno je, kako upozoravaju iz policije, pregledati ostatke spaljivanja i u potpunosti ih ugasiti.

  Foto: Ilustracija/Arhiva RĐ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog