Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Počela isplata prve rate izravnih plaćanja poljoprivrednicima

  Započela je isplata prve rate izravnih plaćanja poljoprivrednicima u ukupnom iznosu od 1,5 milijardi kuna, izvijestilo je Ministarstvo poljoprivrede.

  Na račune više od 100.000 poljoprivrednika bit će uplaćena potpora za poljoprivredno zemljište koje obrađuju i životinje koje drže na svom gospodarstvu, a sve kako bi se pravovremeno mogli pripremiti za proljetnu sjetvu. Bit će isplaćena sredstva obračunata po površini poljoprivrednog zemljišta i to za osnovno, zeleno i preraspodijeljeno plaćanje. Također, isplatit će se i proizvodno vezane potpore za: krave u proizvodnji mlijeka, krave dojilje, ovce i koze, voće, povrće, šećernu repu i krmno proteinske usjeve.

   Dodatna potpora u iznosu od 43,6 milijuna kuna namijenjena je mladim poljoprivrednicima, dok će 127,4 milijuna kuna potpora male vrijednosti biti isplaćeno osjetljivim sektorima: za maslinovo ulje, duhan, mliječne krave, rasplodne krmače te očuvanje izvornih i zaštićenih kultivara.

  U ožujku se, kako najavljuju iz Ministarstva poljoprivrede, nastavlja s isplatom prve rate te će biti isplaćeno 400 milijuna kuna poljoprivrednicima čija se gospodarstva nalaze u područjima s prirodnim ograničenjima ili ostalim posebnim ograničenjima  (Mjera 13).

  U drugoj rati izravnih plaćanja, koja će započeti u travnju, a uključujući poravnanja završiti do 30.6.2019. godine, bit će isplaćeno 870 milijuna kuna. 

  Ove godine bit će isplaćeno i 50 milijuna kuna za novu mjeru uvedenu prošle godine – Mjeru 14, Dobrobit životinja.

  Iz Ministarstva poljoprivrede podsjećaju da je u studenom 2018. godine poljoprivrednicima isplaćen predujam izravnih plaćanja u iznosu od milijardu i sto milijuna kuna, a kroz sve oblike potpora poljoprivrednicima će ove godine biti isplaćeno ukupno 3,6 milijardi kuna kroz izravna plaćanja temeljem podnesenih Jedinstvenih zahtjeva za potporu u 2018. godini. 

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog