Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Plasman na Svjetsko prvenstvo u robotici povijesni uspjeh Ćolnićeve škole

  Učenice Osnovne škole Josipa Antuna Ćolnića Iva Mijakić i Ana Švegli, pod vodstvom mentora Tomislava Milanovića, osvojile su zlatnu medalju na Make X – naprednom natjecanju iz robotike te se plasirale na Svjetsko prvenstvo u Shenzenu u Kini sljedećeg mjeseca, doznajemo od ravnatelja Zvonka Belvanovića.

   Natjecanje je održano 10. 11. u Zagrebu u OŠ Jure Kaštelana i na njemu su sudjelovale najbolje škole iz prošlogodišnje Croatian Makers lige.

  “Ovom su pobjedom Ana i Iva, učenice 7. A razreda,  ostvarile plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se održati u prosincu u kineskom gradu Shenzhenu i to je povijesni uspjeh Ćolnićeve škole”, ističe mentor Milanović.

  Timovi su se sastojali od maksimalno dva natjecatelja iz jedne ustanove, a zadaci i natjecanje su osmišljeni tako da timovi moraju suradnički rješavati zadatke kako bi postigli što više bodova. Tema natjecanja je bila “Plavi planet” – timovi su rješavali zadatke poput sortiranja smeća, čišćenja zagađenja u vodama, rastavljanja starih termalnih energetskih stanica i monitoriranja kvalitete zraka koristeći mBot robote.

  U kvalifikacijskoj rundi naše učenice su uspješno riješile sve pojedinačne zadatke i time zasluženo ušli u finale. U finalu su slučajnim odabirom za saveznika dobili OŠ Stenjevac iz Zagreba. U suradnji s učenicima iz Zagreba ostvarile su 420 od maksimalnih 460 bodova i zasluženo osvojile zlatnu medalju”, ističe mentor Tomislav Milanović.

  Foto: OŠ J. A. Ćolnića

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog