Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Smanjenje broja predatora

  Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je Natječaj za sufinanciranje smanjenja brojnog stanja divljači predatora u 2018. godini. Cilj je očuvanje matičnih fondova i održavanje povoljnog zdravstvenog stanja svih vrsta divljači koje ulaze u prehrambenu bazu predatorskih vrsta divljači lisice i čaglja kao i zašita zdravlja ljudi i životinja.

  Natječaj vrijedan milijun kuna otvoren je dok se sredstva ne raspodjele, a najkasnije do 16. studenog 2018. godine.

  Na natječaj se mogu javiti pravne i fizičke osobe (obrtnici) koje imaju valjani ugovor o korištenju prava lova – lovoovlaštenici. Jedan loovoovlaštenik može prijaviti i ugovoriti najviše 21.000 kuna, a sufinancira se izlučenje lisice i čaglja sa po 700 kuna po ocijenjenom trofeju, odnosno 600 kuna po divljači dostavljenoj ovlaštenoj veterinarskoj organizaciji.

  Sve veća populacija divljači lisice (Vulpes vulpes L.) i čaglja (Canis aureus L.) u posljednje vrijeme u lovištima Republike Hrvatske direktno smanjuje broj divljači koja su prehrambena baza navedenih predatora. Osim navedenoga, te vrste divljači su prijenosnici zoonoza, od kojih je najznačajnija bjesnoća.  

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog