Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Rechner: “Udruženje obrtnika ostaje nestranačko”

  Kao što smo već objavili, na sinoćnjoj Izbornoj skupštini Udruženja obrtnika Đakovštine za novog predsjednika na mandat od četiri godine izabran je Vlado Rechner. On je na tajnom glasovanju dobio 11, a njegov protukandidat Josip Tomičić 9 glasova.

  Novoizabrani predsjednik za dopredsjednika je predložio Tomislava Vukadina, a Nadu Prskalo Ališić kao devetu članicu Upravnog odbora Udruženja obrtnika koji čine predsjednici cehova.

  U Nadzorni odbor izabrani su: Goran Jančula, Zlatko Mesić i Ivanka Mikić.

  Đakovačke obrtnike u Skupštini Udruženja obrtnika Osječko-baranjske županije predstavljat će Toma Bošnjak, Vlado Brajko, Vlado Rechner, Mario Strnad i Tomislva Vukadin.

  “Udruženja i dalje ostaje nestranačko udruženje obrtnika Đakovštine i to je prva i osnovna situacija i ja se nadam da će obrtnici Đakova i Đakovštine prepoznati mene i novu ekipu kao čelništvo koje će se zalagati za sve obrtnike, za smanjenje njihovih obaveza i za povećanje broja obrta”, izjavio je u svom prvom medijskom  istupu novoizabrani predsjednik. Najavio je da će promovirati rad Udruženja kroz suradnju s lokalnom upravom i samoupravom, odnosno da će pojačati suradnju s načelnicima općina i gradonačelnikom grada Đakova te sa Osječko-baranjskom županijom.

  Ocjenjujući aktualno stanje u obrtništvu novoizabrani predsjednik istaknuo je pozitivne pomake koji su se dogodili nakon nekoliko godina recesije.

  “Udruženje obrtnika Đakovštine u recesijskom razdoblju od 10 godina izgubilo je, odnosno zatvoreno je gotovo 200 obrta što je 18 posto ukupnog broja. Zatvaranje obrtničkih radnji odrazilo se u gotovom svim djelatnostima, a poglavito u graditeljstvu, trgovini, ugostiteljstvu, prijevozu i uslugama”, konstatirao je Rechner istaknuvši da se polako vraća broj otvorenih obrta u graditeljstvu i uslugama. Samo u prvih osma mjeseci ove godine novootvorenih obrta je 50, zaključio je Rechner.

  Rechner je najavio i pomoć obrtnicima pri sudjelovanjuu na sajmovima, a zalagt će se i i za veću aktivnost predsjednika cehova kako bi Udruženje bilo što prisutnije  u donošenju odluka koje mogu pridonijeti  razvoju obrtništva.

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog