Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Počinje nova školska godina, pogledajte kada počinje nastava

  Gotovo sve je spremno za početak nove školske godine koja je posebna zbog kurikularne reforme koja ekperimentalno kreće u 74 hrvatske škole – stigao je dio tableta i udžbenika, na ulicama se očekuje veliki broj đaka, ali i onih koji se po prvi puta samostalno kreću u prometu.

  U ponedjeljak počinje nova školska godina, osim u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje učenici tjedan dana kasnije sjedaju u školske kupe. Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak svim je učenicima poželjela radosnu i motiviranu školsku godinu. Istaknula je da su tableti za eksperimentalni program stigli, ili će stići do prve polovice rujna.

  Među 117 škola u kojima ove godine nije upisan nijedan učenik je i Područna škola Hrkanovci Osnovne škole Josipa Jurja Strossmayera u Trnavi. Zbog toga će ta škola biti privremeno zatvorena sljedeće školske godine. No, kako doznajemo, u Hrkanovcima je bila jedna učenica čiji roditelji ne žele da sama bude u Područnoj školi pa će nastavu pohađati u matičnoj školi u Trnavi.

  U škole je upisano 39 tisuća prvašića što je 500-tinjak manje nego lani. U prometu, a posebno u blizini škola susretat ćemo više od 470 tisuća đaka od kojih 320 tisuća osnovnoškolaca.
  Mjesec dana prije početka nove školske godine u đakovačkoj policiji počele su pripreme za stvaranje što sigurnijih uvjeta u prometu, posebno u zonama odgojno-obrazovnih ustanova, ističe Vitomir Lučić, pomoćnik načelnik PP Đakovo za promet.

  Kao i ranijih godina, planira se i obilazak svih škola na području grada kako bi se prvašiće i njihove roditelje upoznalo sa osnovnom prometnom kulturom.

  Evo rasporeda nastave na prvi dan škole u nekim školama iz Đakovštine:

  Srednja strukovna škola „Antuna Horvata“

  Za sve učenike prvih razreda nastava na prvi dan škole počinje u 14:00 sati. Za učenike ostalih razreda (drugi, treći i četvrti razred) nastava počinje u 14:50 sati. Mole se učenici da dođu bar petnaest minuta ranije.

  OŠ „Vladimir Nazor“ Đakovo

  8,00 sati          – 1., 3., 5. i 7. razredi

  – 1. do  4. razred PŠ Ivanovci

  – 2. i 3. razred PŠ Đakovački Pisak

  – 1. do 8. razred posebnih odjela

  – sve odgojno-obrazovne skupine

  10,00 sati        – 2., 4., 6. i 8. razred

  – 1. i 4. razred PŠ Đakovački Pisak

  Po učenike putnike prve smjene autobus će doći u Ivanovce u 7,20 sati, a po učenike u Pisak u 7,35 sati. Povratak učenika putnika nakon prve smjene je u 9,35 sati.

  Po učenike putnike za drugu smjenu autobus će doći u Pisak u 9,45 sati, a u Ivanovce u 9,55 sati. Povratak učenika druge smjene je u 11,40 sati.

  OŠ „Ivan Goran Kovačić“

  1. smjena u 8.00 sati 1., 3., 5., i 7. razred
  2. smjena u 14.00 sati 2., 4., 6., i 8. Razred

  OŠ „Satnica Đakovačka“

  Matična škola

  8,00 sati – Predmetna nastava (peti, šesti, sedmi i osmi razred)

  14,00 sati – Razredna nastava (prvi, drugi, treći i četvrti razred)

  Područna škola Gašinci

  8,00 sati – Razredna nastava

  Polazak autobusa s učenicima predmetne nastave iz Gašinaca je u 7.40 sat

  Svim učenicima želimo uspješnu novu školsku godinu!

  Foto: Ilustracija

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog