Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • 52. Đakovački vezovi: “Đakovo prijestolnica tradicijske kulture”

  bty

  bty

  bty

  bty

  bty

  Puna dva sata ulicama grada prolazila je žiovopisna,  raskošna povorka 52. Đakovačkih vezova u kojoj je bilo oko tri tisuće sudionika u narodnim nošnjama svoga kraja. Ispred velebne Strossmayerove katedrale dio svoje tradicijske kulture pokazalo je šezdesetak folklornih skupina iz Hrvatske i gosti iz Australije, SAD-a, Ukrajine – zemlje partnera, BiH, Srbije, a u povorci je bilo i pedesetak svečano ukrašnih svatovskih zaprega, šezdesetak konjanika, članovi Matičnog kluba Hrvatski ovčar ….

  I ovogodišnji Vezovi pokazali su da je Đakovo prijestolnica tradicijske kulture koju je ove godine, uz brojne goste i turiste, posjetilo i desetak influencera koji u organizaciji Hrvatske turističke zajednice borave u Slavoniji i Baranji.

  Program 52. Đakovačkih vezova nastavlja se nastupima folklornih skupina na pozornici u Strossmayerovom parku, konjičkim natjecanjima na hipodromu Državne ergele lipicanaca, a i ovogodišnji Vezovi završit će u večernjim satima programom pod nazivom “Slavonijo, zemljo plemenita” , odnosno izborom najbolje nošenog narodnog ruha.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog