Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Rješenje o javnom prijevozu tražiti i u okviru Projekta Slavonija

  Jučer je u Osijeku održan sastanak o rješavanju problema javnog prijevoza putnika na području Osječko-baranjske županije na kojemu je još jednom upozoreno da su se nepovoljna demografska kretanja odrazila i na organiziranje i ekonomsku isplativost javnog prijevoza putnika. Ponovljeno je da se problem godinama ignorirao te je kulminirao ukidanjem 72 autobusne linije 5. veljače te njihovom povratku već 7. veljače nakon niza sastanaka te intervencije sa županijske i nacionalne razine. Tada je dogovoreno da će se na novim sastancima svih odgovornih za ovu problematiku pokušati naći barem privremeno rješenje jer se sredinom ove godine očekuje stupanje na snagu novog Zakona o javnom prijevozu putnika prema kojemu se ta problematika spušta na razinu županija,

  Sudionici sastanka zaključili su da se prijelazno rješenje treba tražiti i u okviru Projekta Slavonija, Baranja i Srijem te na taj način osigurati održavanje postojećih linija, ali i financijsku isplativost za prijevoznike. Uz to, već narednih dana formirat će se radna skupina u kojoj će biti predstavnici Osječko-baranjske županije, Grupacije Arriva, Hrvatskih željeznica i Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, a njihov zadatak je provođenje priprema za primjenu uredbe o putničkom prijevozu na području Osječko-baranjske županije.

  Župan Anušić zaključio je da u traženju i privremenog i trajnog rješenja uvijek na prvom mjestu moraju biti putnici kojim se moraju osigurati sigurni, primjereni i prihvatljivi uvjeti prijevoza.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog