Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Završen prvi upisni krug u srednje škole

  Završio je prvi krug upisa u sve tri đakovačke srednje škole, odnosno Gimnaziju, Ekonomsku i Strukovnu. U gimnaziji A. G. Matoša su popunjena sva 104 mjesta, pa je tako u prirodoslovno matematički smjer upisano 26 učenika, u jezični smjer također 26 učenika, dok je u opći upisano 52-je budućih gimnazijalaca. U SSŠ Braća Radić prvi upisni rok je također završen, no mjesta još ima, doznajemo od ravnatelja Mirka Ćurića.

  – Ove godine je škola planirala upisati 10 razrednih odjela, za sada nakon prvoga kruga imamo 9. Popunjena su mjesta u zanimanjima računalni tehničar, strojarski tehničar, tehničar za mehatroniku, automehaničar. Ostalo je još 30 slobodnih mjesta u zanimanjima autoelektričar, elektroinstalater, pekar, mesar, jedno mjesto u zanimanju kuhar i nekoliko mjesta u zanimanju fotograf. Možemo reći da smo relativno zadovoljni s obzirom na tešku situaciju inače sa brojem djece u Osječko baranjskoj županiji a tako i u gradu Đakovu, izjavio je za naš radio Ćurić.

  Problem je i ove godine sa deficitarnim zanimanjima.

  – Nažalost, a to se ponavlja već nekoliko godina, u onim deficitarnim zanimanjima kao što su zidar, tesar i stolar, nismo ostvarili upis, odnosno bilo je premalo učenika pa je Ministarstvo obrazovanja jednostavno izbrisalo ta zanimanja. Nije bilo dovoljno upisnika da bi se formirala razredna grupa. Jedino od tih deficitarnih zanimanja koje smo ove godine upisali je strojobravar, gdje se upisalo 4 učenika, čime smo djelomice zadovoljni. Sve one koji se nisu upisali u prvom upisnom roku pozivamo da prate stranicu www.upisi.hr jer negdje oko 20. kolovoza počinju ponovno prijave, pa se nadamo da ćemo većinu od tih 30 mjesta uspjeti upisati, dodao je Ćurić.

  U Ekonomskoj školi Braća Radić u prvom krugu popunjena su mjesta za zanimanje ekonomist i komercijalist, a plan upisa je bio 153 učenika, odnosno dva razreda ekonomista, dva razreda komercijalista i jedan razred poslovnih tajnika i jedan razred prodavača.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog