Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Spremni smo pomoći Dalmaciji”

  Đakovačka vatrogasna ekipa još nije pozvana sudjelovati u gašenju požara u Dalmaciji, no spremni su intervenirati u slučaju potrebe, doznajemo od zapovjednika Ivana Klemena:

  “Mi smo svi glavnom vatrogasnom zapovjedniku kroz godinu dostavili svoje mogućnosti što se tiče tehnike i ljudstva i postoji plan uključivanja u velike vatrogasne intervencije. Ono što nas svrstava u jedne od posljednjih postrojbi koje će se uključiti je ta udaljenost. Ovo što vidimo da gori u Splitsko – dalmatinskoj županiji…imamo preko 700 km da bismo došli do mjesta te intervencije. Iz tog razloga, plan uključivanja u te vatrogasne intervencije prvo zahvaća Karlovačku županiju, pa Krapinsko – zagorsku, Zagrebačku, Sisačko – moslavačku, Varaždinsku… Onda se tek kreće prema Slavoncima.
  Koliko sam upućen, posljednja županija koja je uključena je Virovitičko – podravska. Dakle, blizu je da smo uključimo i mi… mi smo spremni u slučaju potrebe. Međutim, u vatrogastvu se ništa ne radi stihijski, sve se radi po nalogu. Kada dođe zapovijed, mi ćemo ju izvršiti, iako nam je teško gledati te snimke, te kadrove… kako se muče i bore s tim požarima. Međutim, kada bismo svi radili ono što nam je u srcu, onda tu ne bi bilo nikakvog planskog rada. Svi bi mi voljeli pomoći, zato smo vatrogasci, pojasnio nam je Klemen.

  Brojne civilne skupine aktivirale su se u gašenju požara, ali one su na pomoći vatrogascima donoseći im hranu, piće i ostalu pomoć.
  “Smatram da je naš sustav vrlo dobro uređen što se tiče intervencija, barem vatrogasnih. Da nam nije potrebno uključivanje civila. Ono što smo vidjeli da je na ovim intervencijama zakazalo je ono što je uvijek tijekom prvih 48 sati ključno, a to je logistika. Poštujem sve što su napravili. Dostava pitke vode vatrogascima do terena koju će oni poslije svojim članovima u brdu, što znači u samom požarištu. Nitko tamo od civila neće doći blizu toga požara. ”

  A jučer su đakovački vatrogasci intervenirali na gašenju požara u Ivanovcima.
  “Jučer je u poslijepodnevnim satima došlo do požara na nekakvom pomoćnom objektu nogometnog kluba u Ivanovcima Đakovačkim. Vatrogasci DVD-a Đakovo i DVD-a Ivanovci su intervenirali, ugasili taj požar. Budući da je objekt mali, materijalna šteta možda i nije tako strašna, ali objekt je dosta nastradao, a uzroci požara će biti poznati nakon očevida.”, navodi zapovjednik Klemen.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog