Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Đakovački vatrogasci otišli u pomoć kolegama u Dalmaciji

    U srijedu je u dvorištu DVD-a Nova Gradiška održana smotra i polazak jedinica Javnih vatrogasnih postrojbi iz cijele Slavonije. Zapovjednik Vatrogasne zajednice Županije Brodsko posavske Stjepan Župančić, koordinator je svih vatrogasaca iz 4 slavonske županije: Brodsko posavske, Požeške, Osječko baranjske i Vukovarsko srijemske. Glavna zadaća ovih vatrogasaca je odlazak u Dalmaciju i pomaganje tamošnjim vatrogascima. Svaka županija je dala svoje vatrogasne predstavnike, kako u ljudstvu tako i opremi. Vatrogasci iz cijele Slavonije od Vukovara, Vinkovaca, Belog Manastira, Osijeka, Požege, Velike, Županje, Našica, Slavonskog Broda, Nove Gradiške i našeg Đakova uputili su se u koloni s upaljenim rotirkama na putovanje do Dalmacije, a krajnje odredište su im Divulje u Splitu. Đakovačke vatrogasce je ispratio i zapovjednik đakovačkog DVD-a Ivan Klemen.

    – Zbog najavljenih vremenskih uvjeta koji će ovih slijedećih dana vladati u Dalmaciji glavni vatrogasni zapovjednik se odlučio podići kontinentalne snage unaprijed kako se ne bi i ovi požari koji do sada gore razbuktali još jače zbog bure koja se očekuje ovog vikenda. Zapovijed je došla u srijedu ujutro, da se na dispoziciju u Divulje, bazu vatrogasnog operativnog središta, pošalje 24 vatrogasca i 6 vatrogasnih vozila. Vatrogasci iz Đakova sudjeluju sa svoja tri vatrogasca, jednim vatrogasnim vozilom i jednom cisternom iz Kešinaca, istaknuo je Klemen

    Đakovački vatrogasci su spremni predano obavljati svoje zadaće, siguran je đakovački zapovjednik Klemen.

    – U samoj zapovjedi je navedeno da bi ova dislokacija u Divuljama, koja je vanredna, trebala trajati do ponedjeljka u 10 sati. Nadamo se da će naši vatrogasci na samom mjestu odmarati i biti u pričuvi, odnosno da neće biti potrebe za njihovom intervencijom. U slučaju neke veće intervencije, dislokacija se može i produžiti, a tada će se za naše vatrogasce pripremiti i smjena koja bi u tom slučaju otišla u nedjelju, kako bi se ovi prvi mogli vratiti svojim redovnim obvezama i radnim zadaćama, budući da kod nas djeluju dobrovoljni vatrogasci koji imaju svoje poslove, a odlučili su tako dio svo slobodnog vremena provesti kao pomoć kolegama u priobalju.

    (Foto: Radio Nova Gradiška)

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog